lördag 10 augusti 2013

Min Dag.

Idag har det varit min dag! Vi hade tänkt fara på Power Truck Show till Härmä idag, men vi kom fram till att vi far ändå inte, har så mycket på hälft åt alla håll känns det som... Å iåmed att dagis börjar på måndag behöver Elias få lite nytt i garderoben. Så hade jag köpt en s.k "kabel-kelo" av en i den större staden å jag hade bestämt att hämta den idag. Så spännande att inte veta till vem eller vart man hamnar slog jag in adressen på gps' en å hamna i ett bostadsområde nära sjukhuset, så desto invecklare var det inte! :) Hon hade målat den färdigt vit å nu är den så fint ett vardagsrumsbord uppe på vinden. Sen for jag å gick i alla affärer å som sagt, det mesta fick Elias, men lite till mej själv oxå... ;) Elias hade farit med mobbo å kusin Casper till Härmä, lite spänd var man ju, för han har inte varit själv med dem nå förut! Men det hade gått bra! :) När jag kom hem drack jag en kaffe å sen ut i garaget för att slipa det sista å börja måla! Jag hann t.o.m måla två gånger. Så fick jag sätta mej till färdigt dukat bord med kvällsmat. Så skulle Jonas klippas å vi hade pratat med Elias att han oxå behöver klippas...Vilket vi visste inte skulle bli så lätt å det blev det inte heller... Fast killen stod å kaverade hur vi skulle klippa med maskinen...hmm...det var ett kapitel för sej, vi hade maskinen å så hann vi prova med 3 olika saxar som han själv bestämde...nåväl, killen är klippt med maskin, det är inte bra, men nu får det duga! Man kan säga att han var...totalt förbannad... Sen senare skulle jag försöka igen ta bort lite som fortfarande var längre, då gick det lite enklare...vem vet, det kanske går som på räls nästa gång!? ;) Jag har inte matat en enda gång idag, en blöja har jag bytt på hela dagen, så det var MIN dag! Uppskattades å behövdes! Ikväll har jag bakat en tårta, för ett litet kalas får man ha när man blir 31! 

fredag 9 augusti 2013

1...2...3

Dagen börja rätt bra. Vi sov till halv 9. Så sjöng vi åt 31-åringen som fyller idag! Efter morgonmålet for jag å Elias på veckohandling! Man sko tro vi är minst 10 i hushållet med det vi kom hem med... Sen hann vi bara äta så for födelsedagsbarnet i jobb. Elias målade med vattenfärger, jag gjorde storkok å kokade potatis-morot å tjejernas första köttbit! Så nu har vi frysen full med bajskorvar ser det ju ut som...Efter det kom inte jag å Elias alls överens. Joo faktiskt, en liten stund när vi byggde pussel! Men med traktorerna gick det inte alls, jag hade hjulen fel, kultivatorn sku vara uppe när jag körde, lät inte som en grävmaskin när jag grävde, lastade stockarna fel...jaa allt var fel vad jag än gjorde. Till slut gick han upp på sitt rum å lekte själv...kanske bäst det! Efter kvällsmaten å flickornas gröt for vi till parken å gunga å rutscha. När vi kom in igen gjorde killen allt för att jag säkert inte skulle ha humöret uppe ända tills vi poppade popcorn. Då satt vi båda nöjda å åt framför tv'n. Ebba å Ella tar mycket tid å Elias får oftast vänta...det är väl det som straffar sej mest hela tiden nu... Så idag hade jag minsann behövt en påse med tålamod... Men men, ny dag nya möjligheter imorgon! Nu sover alla å jag tänker göra...ingenting!

torsdag 8 augusti 2013

fixa å dona.

Redan efter 6 var det gomåron...men de slumrade till en stund till sen som tur! Elias bara väntade på att moster sko komma för de skulle ju till "lekhuset". Jag var riktigt trött å halvkonstig, å jag visste huset måste städas. Elias for iväg, å Jonas i jobb. Å jag kände mej lite bättre så det var bara att sätta igång! Man kan säga det tar sin tid...jag fejade å fixade å möblerade å dammade å tvättade, så har man ju lite blöjbyte å matning å underhållning å såna grejer därimellan. Fammo kom passligt tills jag bara hade golvet kvar å tog med sej tjejerna i vagnen! Ebba var lite "pito-lisa" för henne å Ella lite reserverad... Jag hämta hem dem lagom tills Elias sko anlända å som tur hade jag hunnit tvätta upp dem å byta till pyjamas å ge välling. För det var en megatrött kille som kom hem...så det blev en massa gråt å "bära me mamma"... Han ville inte ha något att äta utan bara välling. Å han nästan somnade när jag läste godnattsagan. Ebba å Ella var uppe lite längre, å nu har jag då svängt Ebba hundrafemtielva gånger i sängen. Det är onödigt att ens försöka fara ner från vinden, för man hinner bara ut ur sovrummet så är hon på mage igen! Jag har försökt att lägga täcket så tätt intill henne, men hon är smart, tar tag i täcket å drar sej över på magen!

Såå trött...

Å i andra ändan av huset är det såhär...

Ebba-tjejen


Ella-tjejen


Ebba svängde sej oxå i sömnen förra natten ett par gånger. Ella som annars svänger sej direkt hon är på golvet, svänger sej sällan i sängen. Nu sover alla å jag har missat Ernst förståss...men nu ska jag tassa ner!

onsdag 7 augusti 2013

1/2 år.

Glada 6 månaders tjejer!


Dagarna går å det är full rulle. Hinner ingenting. När någon sover är det en annan som behöver uppmärksamhet eller pysslas om. Tänkte idag att dagarna är som man nästan trycker på play knappen på morgonen å stop knappen på kvällen, nästa dag är det att trycka på repris... Så är det bara en massa stress de veckor Jonas har kväll, man vill hinna göra så mycket som möjligt när man är båda hemma... Ibland är vi båda helt trötta så vi helt enkelt skiter i allt å bara är. Som idag.

Förmiddagsfika.

Plötsligt blev det bråttom när klockan blev alldeles för mycket å 5 magar skulle mättas före rådgivningsbesök. Det var på minuten, men vi hann. Ebba 7600 gram, 68.7 cm. Ella 7340 gram, 68 cm. De fick sista dosen Rota vaccin å har kanske varit lite mer oroliga i magen idag. Alla 3 somnade när vi kom hem å den andra for i jobb. Elias å jag har kommit ganska bra överens ikväll, när det slutat åska å regna for vi ut en stund, favoritsysselsättningen nu är att plocka bär! Så frågorna lyder för varje bär han tar: "ere roti, ere na maskar"?? Så svaret blir oftast, nej. Säger jag att han måste titta i hallonen själv om där finns nån mask, säger han, mamma du ska bara säj nej!



Imorgon ska han ha en dag med moster Elin, så han ville tidigt i säng. Igårkväll kom han ner från vinden flera gånger, så klockan var nästan elva förrän han somna... Jag hade tänkt detta sko bli en tidig kväll för mej med, men nu ser det inte ut så...igen...

måndag 5 augusti 2013

inte som planerat.

Att vakna till solsken känns bra, fast jag var uppe alldeles för länge igår... Elias är riktigt upp i varv nu på något sätt, hela tiden gnäller han om att man ska leka med honom, han brukar leka så bra för sej själv, å att konstant leka med honom hinner man ju inte, så det blir till ett enda tjafs känns det som... Nå, denna period är väl övergående oxå... Vi hann nu inte med så mycket innan jobbet kallade för den andra. Flickorna sov bra ute på förmiddagen,  jag började slipa på skåpet en stund. På eftermiddagen bakade jag en drömtårta för vi väntade besök på kvällen, den blev torr, men gästerna var nu inte så fina, så den fick duga! ;)

morgonpromenad...


Elias sov nästan 3 timmar på eftermiddagen, å det behövde han. Dessa sommarkvällar vill man ju inte gå å sova i första taget, så det blir senare kvällar å oftast när flickorna vaknar på morgonen vaknar oxå han.
Bäst att planera dessa kvällsbestyr så det ska löpa någorlunda smidigt...men det blir ju inte alltid som man planerat... Ebba & Ella fick sin välling i sittern, sen fick de vara uppe sålänge jag ställde fram kvällsbiten åt Elias. Han satte sej till bords, jag gick upp med flickorna å han bara ner så hade Ebba svängt sej i sängen. Tror jag vände henne säkert 100 gånger förrän hon somna. Hörde att kylskåpet pipa där nere iåmed att dörren varit öppen för länge... Jag hade varit en bra stund på vinden å konstigt nog satt Elias vid bordet ännu när jag kom ned. Han hade velat ha lördagskorv på sin smörgås,  å korven hade han tagit ur kylskåpet, rivit bort all plast...å ätit lite här å där av korven...hmm... :) nå man får ju vara glad att han inte kom på att skära den iallafall!


helgen.

Då var det dax för en ny vecka igen imorgon, hoho vad de susar iväg. Ebba & Ella blir ett halvt (! ) år på tisdag, helt otroligt fort har det gått!

Flickorna väntar på att få hämta hem storebror.


På lördagskvällen hämta vi hem Elias. Han hade haft det så roligt! Vi kom lagom till korvgrillningen, sen sko han ännu simma en gång till innan vi for hem. Pojken var så trött, men var valen ända hem, för där väntade ju rutschkanan som var redo för rutschning. Å tröttheten försvann bums å han var vaken lite för länge... Ebba var lite snuvig när vi lade henne för natten, vilket gjorde att hon vaknade några timmar senare å var helt täppt. Så det blev koksalt, näsfrida å vick under fötterna å hon somna å båda sov till 05. Idag har det inte märkts desto mera av nån snuva, men ikväll lite. Men jag lag vick under fötterna igen å det hjälpte nog. Sen har jag burken öppen på golvet så kanske det hjälper lite oxå (mest inbillning kanske)
Elias har varit i simbassängen mest hela dagen, jag å Jonas målade lite hängbräder, tog ut den s (t) nygga husvagnen å städa å torka ur den, för den ska så fint finnas att beskåda i Härmä på Power Truck Show på "Lillbiile".




Vädret var perfekt för torkning idag, så tvättmaskinen har gått varm hela dagen å alla i huset fick krypa i säng med nya rentvättade lakan! Kunde inte hålla mej från en billig tvillingvagn, så den hämta jag hem, tvättade upp den å den blev som ny...nästan iallafall, värdet steg nog lite på den... ;) Vilket hushåll som kommer att få den återstår att se... ;) Här är kvisten full med vagnar, så här hade jag inte tänkt mej den...
Den nya veckan betyder kvällsskifte för den andra, sist han hade det var väl nattningen inte riktigt på topp här...men nu somnar de ju (oftast) *peppar peppar* utan några destovärre problem... Så är det oxå bättre när de tar natt före Elias, så får man göra honom klar till natten utan en massa stress...återstår ju att se hur det blir nudå...
Har ett skåp som snurrar i mitt huvud nu som jag tror jag ska ta å måla...ifall jag skulle få för lite att göra...hmm... ;) Eller kanske Jonas...han frågade ju redan vad jag har på gång som han borde börja med nu när växthuset är färdigt! :) Inget för tillfället, men nästa sommars projekt är redan i mitt huvud! Gonatt! :)