lördag 20 juli 2013

on the road.

Med Lasse Stefanz dunkandes ur högtalarna, styr vi nu hemåt. Natten gick bra, tjejerna sov till 4, å sen vidare till halv 9. Vi lämnade Åbo runt 10 tiden. Vi hade tänkt stanna vid köpcentret i Pori, men ångrade oss när vi kom in till stan för det var nämligen Pori Jazz, så vi körde en bit tillbaka å parkerade vid Prisma, där matade vi Ebba å Ella, sen for vi in å handla lite å åt en bit mat. Nu är vi påväg igen å tar en annan väg hem än den vi kom!








fredag 19 juli 2013

vår mini-semester.



Sitter nu som bäst på Ruissalo camping. Vi startade när alla magar var mätta på onsdagmorgon. Första stopet blev den omtalade "tomatin" på den andras jobb i Närpes. Där matade vi först flickorna i husbilen å Elias hann ta ut alla sina leksaker å schakta grus å damm å såna grejer, så han var alldeles svart när vi sen sko gå in å äta...
Vi fortsatte å nästa stop i Rauma, där sträckte vi på benen igen å lite mellanmål. Tjejerna hade varit riktigt nöjda, jaa å Elias oxå. Vi visste ju inte riktigt var vi skulle sova, men vi tänkte vi far till Nådendal ändå å titta fast det var fullt dagen före. När vi kom fram blev flickorna smått irriterade å de var hungriga. Det fanns en (!) plats ledig, men den var inte riktigt bra, ganska mycket lutning å det hade även han i luckan sagt att vi kan ju se om det går...så det första var att börja leta stenar att sätta under hjulen, så bilen sko vara någorlunda rak...å det hitta vi, rak blev den inte, men det fick duga för en natt! Vi matade gröt å sen for vi å köpte lite kvällsbit till oss själva. Det blev dags för nattning av Ebba & Ella, som blev till ganska mycket gråt...men de somnade å jag tänkte ta mej en varm dusch...varm...hmm, tror aldrig jag nånsin duschat i så kallt vatten!
Även för Elias var det mycket spännande, han ville plötsligt inte sova där uppe, men det fanns inget annat val, så med mycket om å men somna han allt för sent! Jag själv sov ganska dåligt, jag frös, vi hade vridit ner värmen för det var så varmt när vi började sova. Men flickorna sov, så där bra har de inte sovit på över en månad. Matade först kl. 05 (!) helt otroligt! Å sen sov de tills vi steg upp. Vi gjorde oss i ordning att fara till mumindalen, vädret var riktigt lagom shortsväder. Vi parkerade så nära som möjligt, vilket vi fick betala för oxå...Elias var spänd för mumisana. Å äntligen fick vi se de "riktiga" muminfigurerna, han var nog lite rädd dem, vi fick inte honom att känna på dem eller ta kort med dem. In i muminhuset var han 2 gånger, vi såg deras båt, gick 2 långa skogsstigar. Kom fram med tvillingvagnen i stort sett överallt. Som tur hade vi även Elias vagn med, han skulle nog inte ha orkat gå. Vi åt muminmammans köttbullar å killen fick mos, å oj vad han åt! Tröttheten började smyga fram för honom...vilket inte var så konstigt! Så vi bestämde oss för att dra oss därifrån. Vi gick runt lite i Nådendal före vi packade in allt å alla i bilen. Hann bara sätta Elias i bilstolen å han somnade bums! Nu visste vi inte riktigt var vi skulle sova, men vi hade tänkt lite på Zoolandia...så vi körde dit, det började regna å när vi kpm dit var campingplatserna bara på en platt åker å det blåste något fruktansvärt!  Så vi stannade inte där utan körde in mot Åbo igen å prövade med Ruissalo å där fanns plats. Detta ställe är nuinte precis något ställe man stannar nå många nätter på. Vi fick välja fritt vilken plats vi ville ha för här var ganska lugnt! Vi vevade t.o.m ut markisen, vana campare vi började bli! ;)
Det rullade in folk hela tiden, vi gick runt området å satte oss ner för en bit mat! Här var toaletterna å duscharna mycket bättre å renare, å varmvatten så man t.o.m kan bränna sej. ;) Nattningen av alla 3 gick lika bra som där hemma denna kväll! Vi hade vridit upp värmen lite å jag behövde inte frysa. Men det regnade nåt enormt från å till hela natten. Flickorna sov lite sämre, ungefär som hemma... vi vaknade utvilade å ikea väntade. Vi hade ju tänkt komma hem idag, men iåmed att det tog 8 (!) timmar att köra ner tyckte vi det sko vara smartast att sova en natt till. Vi gick på Ikea med mycket lite folk, ovanligt, mycket nytt hade de sen jag var sist! Alla var nöjda, den som gnällde mest var far i huset, så jag sa att det var sista gången han kom med,- yes fick jag som svar, det var det han hade önskat jag sko säga...
Sen for vi till ett shoppingcenter å gick en bra stund. Med mycket mindre dollar i plånboken började vi söka oss tillbaka till campingen. Vädret är mycket kall blåst! Alla 3 sover sött å vikan bara konstatera att det har gått riktigt bra! Så detta med husbil är nog det smartste å enklaste sättet att resa med 2 5 månaders å en 2 åring! Så helt klart gör vi om detta! Mycket har vi nog att lära oss med detta campandet, lite vattenutsläpp har vi haft, å när man kollat runt sej är det nog bara under vår bil det varit vatten... ;) intressant även att se hur vissa har satsat enormt på sin husbil! Så kanske det vore med en lottovinst, så sko det helt klart bli en husbil i hushållet! ;) Det vi saknat mest är kanske en grill, för det har luktat så gott när alla har grillat! Så borde vi ändå ha tagit med Elias cykel som var planerat...men det kommer fler gånger. Imorgon siktar vi på att vara på hemmaplan å få sova i egna sängar!


















tisdag 16 juli 2013

packat.

Nu borde allt vara packat så vi ska klara oss fast det sko komma snö...inte alla gånger manfår packa med långkalsonger i juli månad...men men, solen lär skina i Åbo idag iaf, så vi hoppas på bra väder. Det börja ju inget vidare, för campingen vi hade tänkt bo på var full, så tur att vi ringde dit, så vi googlade lite fler alternativ... Finns även något som heter Zoolandia ditåt, det hade även varit intressant att fara på. Så ifall alla är nöjda å glada kanske vi är längre än planerat... :)
Husbilen är inte den nyaste, men den är mycket ren å fin inuti, så jag tycker det ska bli riktigt roligt att pröva nåt annat än hotell! ;)
Elias har varit helt ifrån sej ikväll när vi har burit saker i den, Kikki Danielsson skivan sko han ha ur trakton, så den skivan kommer bli sommarens plåga har jag på känn...
Ebba å Ella får nog bara vara med denna sommar.
Det är en hel del man behöver ha med åt dem. Jag själv har kläder så jag klarar mej en månad ungefär!
Det är att ta det på barnens villkor nu så blir det nog bra! :)

Sol några dagar önskar vi nu!

måndag 15 juli 2013

favorit killen.


Elias är hemma igen, tänk vad dryft man kan få fast det bara var en natt han var borta! Men nu är det liv å rörelse här igen. :)
Förra natten sov Ebba 6 timmar i sträck (!) hade ju varit öyx ifall man själv hade kommit sej i säng i tid, men Varg Veum var för spännande på tv.
Jonas har spikat mest hela tiden idag, så nu är det egentligen bara att sätta taket på å sen börja fundera vad insidan ska fyllas med...

Gammalt taktegel...

Vi har funderat mycket på vad vi ska ha för tak...iåmed att vi spräckt vår budget för längesen med detta bygge bestämde vi oss för att hämta hem dessa gamla taktegel å måla dem sedan svart iåmed att husets å lekstugans tak är svart. Så det blir att bjuda takdonatorn på nån god paj sen när växthuset är klart! ;) Bra med återvinning, å att det finns de som sparar!

Byggare Bob själv.

Ikväll var jag å tog bort mitt loppisbord å nöjd med dollarna jag fick. Sen var jag å handla det vi ska ha med oss i matväg på resan. Köpte även en ny sorts "natt" välling till tjejerna, som egentligen var från 6 månader...så den pröva vi ikväll å de tyckte den var god! Alla barnen sov inom 15 minuter, skönt när det går bra på kvällarna. Jag hade ju kokat batat å broccoli å även det gick hem hos dem idag. Batat är faktiskt ganska gott kom jag fram till själv! Nu är klockan alldeles för mycket igen...


söndag 14 juli 2013

seg jävel.

Alla här sov till 9 imårse, vissa även längre. Så allt har varit lite efter idag... Elias for på övernattning till mommo å moffas, så här har varit extra tyst idag! Tjejerna har sovit två långa turer i vagnen idag, de sov t.o.m över sitt mellanmål, för det var tid för gröt när de vaknade ikväll.
Vi grillade biffar till kvällsmat å det bara vattnades i munnen när de var klara å dax att sätta sej till bords...

Biffen från Tennessee...

Men visst ser den god ut, å jaa priset för de två biffarna gör ju att man nästan är säker på att de är riktigt möra...hmm...segaste biffjävel jag nånsin ätit! Tur man inte hade löständer, för de hade nog inte klarat denna segis! Så kom igen A*ria med nåt mörare nästa gång!

Sen har flickorna blivit badade. Jag har släpat in lite bråte nu igen, å typ tittat genom varje pryl på Ikeas hemsida.

2 glada dreglisar! ♡