lördag 24 november 2012

Skär som kär...

Det som känns mest å gör mest ont är att inte få natta sin pojke å säga älskar dej, som vi alltid gör å som man alltid får ett svar tillbaks...
Ikväll när han låg i sin säng på hotellet hade han sakt:

- Älskar dej mumin, nu ska du tota, lägger täcki på!



Har nu fått min klexane spruta, borstat tänderna, och krypit ner tillbaka under täcket!
Trevlig senkväll till er!

Liv&rörelse!

Så här mycket ljud har det inte varit i detta rum sen jag kom hit!
En 2 åring som mest har myror i brallorna gäller det att hitta underhållning till när ytan inte är så stor att röra sej på. Men han är duktig, min pojke! :)
Jag åt just min middag, godaste fisksoppan på länge, smakade det som.
Alltså sjukhusmat, kan det faktiskt vara gott? Här är det faktiskt helt okej.

Nu fick jag även mera läsbart tills nästa vecka, så jag tror jag överlever! Tusen tack!
Här på avdelningen är det oerhört lugnt, undrar om alla bebbar har bestämt att de ska födas in i veckan. Riktigt skönt ändå att ha ett "nästan eget rum", idag kom kämppisen hit 10 å for redan 1. Fast in i veckorna när man är här ensam utan besök är det ju bra om hon sko vara här lite längre...haha, kvinnor aldrig nöjda!


GooodMooorgon!

På sant, detta morgonmål är totalt kass, ost å gurka, jag som hatar ost å gurka tillsammans. Vilket jävla tjat om denna frukost, men sen komer lunchen först efter 12, å tills dess hinner man ju hungra ihjäl...
Fast nu när Jonas är här kan jag ha honom att stjäla lite frukt ur dagsalen, som det så fint heter! Man får ju egentligen äta hur mycket man vill därifrån, men denna stackars kvinna får ju inte gå längre än toaletten, eller duschrummet, å dit är det ju faktiskt säkert 20 meter.
Tror jag måste börja ha dessa svinfärgade kläder, känner mej mycket finare än i den där mossfärgade utstyrseln.

Undrar om favvokillarna har vaknat??
Elias har börjat lite med att strejka hemma när han ska duscha, men igår när han var på hotell var det inga problem.
Idag kommer även svärföräldrarna hit, med sej lär de ha en bit färdigmålat plankgolv, så denna chef ska bestämma ifall färgen är ok!

fredag 23 november 2012

Det bästa!

Äntligen fick jag träffa min älskade kille! Jaa, å kärleken förståss! :)
Allt känns så otroligt bra nu! Å ännu hinner jag träffa dem 2 dagar till! :) Sååå lycklig!

Nu har jag duschat å fått ny färg på min fina klädsel, Elias tyckte "mamma haa jaamis" Jamen visst, mer eller mindre är det ju pyjamas!
En helt suverän dag, å nu får jag titta på, på spåret! :)

Tack till alla som hade sänt lite tidsfördriv, behövs minsann nästa vecka! :)

Bara jag som lyckas...

Har nu lyckats få bort beskrivningen "om mej" jaamen grattis!
Hur jag får dit den igen vete gudarna...
Så är jag hungrig!
Fönstret öppet och jag känner mej fri, nästan som att vara ute! ;D

En vecka!

Har nu varit en hel vecka på Tays. Bara resten kvar...
Hoppas man sko slippa hem över julen iaf, å kanski aldrig återvända...hah, det var ju detdär man int sko spekulera i, utan det var ju en dag i taget!
Men hur som haver är det äntligen fredag, å min Elias å min Jonas kommer!!! 
Som man har väntat å längtat!
Annars mår jag som en prinsessa, njaa det var väl att ljuga, men iaf går det nu ingen nöd på mej. Sköterskan kom in imårse å sa, hmm...tyvärr har du inget dagsprogram.
Tråkigt, jag som nästan hade väntat på en hjärtljudskurva. Men bebbarna har vaknat å är i full gång, så får hitta på nåt annat då...
Ha en trevlig arbetsdag eller hemmadag alla!

torsdag 22 november 2012

Lägesrapport

Har varit ensam mest hela dagen, grannen for redan före 1 idag.
Ingen ärtsoppa fick jag, men måste faktiskt erkänna att maten är helt ok här (eller så är jag så hungrig att jag äter allt) förutom frukosten, den är oftast bedrövlig!
Inget bejbinytt, förutom att hjärtljuden ska de kolla endast 2 ggr/vecka om jag känner normala rörelser därinne. Så mer å mer tycker man ju det är onödigt man ligger här, men det var ju detdär, säkra före det osäkra!
Måste googla Linn Jung igen idag å läsa hennes blogg igen, för hon låg ju oxå här x-antal veckor.
Elias var vid prisma å handlade schampo åt mamma, jejj, imorgon kommer DE juuuh! :D

Torsdag!

Idag önskar man sej ärtsoppa å pannkaka till lunch, knappast blir det ju så.
Hjärtljuden lyssnad på, ganska svårt att hitta när de är så vilda därinne, men nu har jag lärt mej att inte bli orolig, för de busar ju på för fullt. Å till sist lyckas de alltid få "fast" dem.




onsdag 21 november 2012

Splitterny!

Voi jestas amalia så skönt med nya lakan i sängen, en nyduschad kvinna, med nysmorda ben! ;D Att behöva lyssna när nån annan ligger med de värsta smärtorna är inte så kul, alla förlossningssalar har varit upptagna, så hon har legat här i grannrummet, åh fy fasiken! Men som tur har hon åkt iväg nu.
Sen är ju snart denna vecka slut oxå, heeelt otrolit (fredagen räknas inte för då kommer ju favoriterna) :D
LÄÄÄÄÄÄNGTAR!

Ensam igen...

Nu far alla mina kämppisar hem, den ena kommer tillbaks för snitt på måndag, å hon som väntar tvillingar kommer imorgon.
Så hoppas ingen annan kommer hit i natt nudå. Väntar på mat, skithungrig, sen ska de picka i min stackars arm igen, den är alldeles blå. Men tydligen tar de blodprov var 5:e dag!

Ändring i dagsschema

Blev inget ultra, nu när jag inte känner några påtryckningar ville läkaren avvakta, för det är ju inte bra att kolla för ofta i min situation heller.
Så nu känner jag mej som o jag kunde fara på en länk...men det kan jag ju tyvärr inte.
Började känna mej helt sumpig när denhär närmsta grannen började sminka sej å ett os av parfym kom över till min sida...hmm...tycker det är så jävla skönt att inte ens behöva se sej i spegeln, håret som lilla my, så fantastiskt skönt! Tänderna är väl enda man bryr sej i, nästan ett måste.
Fick även post idag, det tackar jag jättemycket för, behövdes verkligen!

Googlar svinska ord!

Det man inte fattar måste, måste man ju googla! :) Istället för att chansa, efter 6 veckor är jag nog helfinne, eller åtminnstone borde jag kunna arbeta som finsk barnmorska, eller jordmor som min granne trodde det hette, jordmor är säkert norska eller danska?!
Nu är det att vänta på hjärtljudslyssning och sen ultra. Dagens höjdpunkt har redan varit, bäst att inte göra er illamåend, men ibland kan DET vara dagens höjdpunkt oxå. Ni kan ju försöka ligga några dagar å sen se hur er mage börjar bete sej! ;D nå nog pratat om piss å bajs :)

tisdag 20 november 2012

Klänningen.

Nästan lite skrattretande, hade beställt en ny, jävla dyr mammaklänning till jobbets julfest.
Den kom på posten idag, hmm kan ju ha den som nattlinne sen, eller möjligen vid nästa graviditet, jomen visst, man sko tro det! Vill ändå inte skicka den tillbaks, har ku inte sett den, kanske man kan ha den fina "efter-gravid-mage" i den sen...
Varje dag säger skötarna man ska knälla vid minsta lilla sak man funderar över eler känner eller har ont. Så idag hade jag en tur en liten tryckande känsla o magen, inget jag sko fundera på hemma eller så, men 15 minuter efter att jag berättat mitt problem kom hon in igen å sa att läkaren tror inte det är nåt att vara orolig över, men imorgon vill de kolla med ultra iallafall! Så kalla detta att ta på allvar!

Åååh...

Här är nu en liten pojke å hälsar på sin mamma, man blir nästan tårögd när man tänker att det kunde vara Elias...
Men men, snart är han oxå här! :D

Det går...

...ganska saktat framåt idag... Hjärtljudslyssning och allt ok, bejbisan är ännu så små, så de är alltid så vilda därinne när de ska försöka lyssna, men ju större de blir desto mindre rum att busa på.
En ny kämppis har flyttat in, vet inte riktigt varför hon är här, men hon är tydligen inlagt för andra gången nu. Hon pratar lika dålig svenska som jag finska, så nog ska vi få kommuniserat nå lite iaf. :)

Huomenta!

Ny dag- nya vändningar i sängen! Jonas på jobb å Elias på dagis, nu får man ju verkligen se att skoftesarbete är inte meningen för nåt folk som inte har dagis tillgång 24h. Men med mycket hjälp från alla håll ska det nog ordna sej! Sen en annan sak man börjar fundera över är att här betalar man skatt, försäkringar i överflöd, men sen när man sko behöva få ut got finns det inget sånt. Kela tanttona visste inte ens att skiftesarbete existerar på denna jord! Nå allt går ju att ordna, men tänk ifall man inte hade haft mor och farföräldrarna å släkten så pass nära, då hade det minsann varit värre!

måndag 19 november 2012

Vilken datanisse!

Har nu försökt flera gånger få in en jävla bild, men nejgo! Nå ni behöver ju int tro jag hade tagit den av mej själv, för nu är man ju ännu snyggare än vanligt, hah! Men nu känner jag mej faktiskt riktigt fräsch, nyduschad å nymatad, eller jag har ju matat mej själv förståss. Så undrar ifall de har nå iltatanssi här!? Men tror det är bäst jag hålls här i sängen iallafall...Lite som militären är det ju här, duscharna å toaletterna på rad, ibland känns det som ett dårhus för kvinnor, men iåförsej får man väl fundera om man faktiskt inte är en dåre som har lagt sej i denna situation?! Nej, den största lyckan sen är ju de nyfödda bejbisan! Tycker de sko kunna erbjuda nån kosmetolog att fara från rum till rum å pyssla om en, jaamen herregud, ögonbrynen kommer ju vara igenväxta å för att inte tala om världens björnpälsben efter dessa veckor! :O så mysit, men egentligen, vem fan bryr sej bara barnen hålls i magen å man slipper härifrån nångång!

Hemma-vinden

Jaa här ligger man ju å hemma renoveras det åtminnstone halvfullt nu. Elias lär ha fått tapeter, har inte sett dem, men enligt den andra "vart e fan så bra"! Resten sko man ju oxå vilja se, men sålänge arbetarna håller sej till färgkoden vit behöver jag inte bekymra mej! :)  Får väl åka via Ikea liggandes i sjukhussängen å välja möbler, hah där tog man väl i! Känns som så meningslöst att ligga här, när man känner sej fullt frisk, fast tanken slog mej ust när man hör hur vissa stankar å stönar av värkarna ute i korridoren, tänk om jag sku ligga här med världens smärtor, då hade man ju minsann velat begrava sej... Så nöjd såhär långt får man ju ändå vara, å ikväll tänker jag ta en riktigt lång dusch, så det kan jag se framemot idag... ;D

GodMorgon!

Tänkte jag sko visa min underbara torra grötfrukost, men smartisen hittar ju inte kameran på pekplattan...hmm... ;D sovit riktigt gott här i natt, inte så mycket spring i korridoren. Här föds det minsann barn, över 5000 per år, he slår no malmska he! Annars inget nytt, inga sammandragningar, endast sparkar lite här å där!
Här är de riktigt duktiga på att försöka prata svenska, alla barnmorskor jag haft hittills har alltid försökt, blir det inget försöker hon på finska å jag försöker förstå! Men helt ok går det nog, sålänge inte det handlar om så invecklade sjukhustermer. :)

söndag 18 november 2012

Så lycklig pojke

Jonas ringde när han hade kommit hem, å vilken lycklig Elias där i bakgrunden! Fast man bara varit knappt en vecka hemifrån tyckte man han pratade mycket bättre än sist man sågs, ååh va man kan få dryft efter trollet! Sen är det ganska intressant att ligga med dörren lite på glänt för att se vilka människor som är inlagda här, ibland börjar man skratta å ibland vet man inte riktigt vad man ska göra... Vissa med turban på huvudet å vissa som går ut på tobak... man ser iallafall "rikti finne" här! ;) Så finns här ikväll en riktig 10 poängare som serverar mat å städar, så inne på mitt rum tog ja ju i med min superfinska å berättade att grannen min är hemma men återkommer imorgon! Sen när han gick ut drog jag täcket över huvudet å skrattade för mej själv.

Tårar blandat med skratt

Har nu sagt hejdå till Jonas, tårarna rinner å man sko helst gräva ner sej... Men det är väl nu jag ska bli stark för att klara, för att orka alla dagar! Det känns ju redan bättre när man vet att vi alla ses till helgen. Annars så är allt som vanligt på bejbi fronten, å min ställning i sängen är fortfarande densamma... Är för tillfället ensam i rummet, eller bara en som är hit på koll varje dag men far hem till kvällen. Som tur är hon riktigt duktig på svenska å väntar oxå tvillingar och är i v.28! Så hon ska åtminnstone vara här 4 veckor men vet inte när hon blir inlagt på heltid. Så lite positivt varje dag hittills! ;)

Välkommen!

En ny dag, det är ju ett steg närmare målet... Igårkväll tog de ju bort den s.k "tippa" som jag hade haft mot sammandragningarna. Skönt att inte behöva ha nå dropp å inte en enda sammandragning har jag haft! :) Jejj! Enda jag nu får är så jag inte ska få nån blodpropp, en spruta varje kväll. Har fått 3 sprutor kortison, det hjälper till så bejbinas lungor ska utvecklas. Nu hörde vi på hjärtljuden, allt ok med vildingarna därinne! Ctg kurvan vill de helst inte man ska vara i förrän v.30, vet faktist int varför. Nu väntar jag att Jonas ska komma hit från sitt lyxhotell :) med ägg å bacon som måronmål mot mitt torra grötfat... Han far hem idag, måste ju få vardagen hemma att fungera oxå! Sen är det att se framemot nästa helg när min trollunge Elias kommer hit, antagligen med "tomas" tåget, oj så lycklig han ska bli! :) Saknar honom så enormt!!!