lördag 16 februari 2013

Helg.

Helgen är här å nu ska Elias vara hemma 3 veckor från dagis, iåmed att det är sportlov när han egentligen sko vara där. Igår hade jag "hemsystern" att tvätta fönstren i kvisten, vilket verklige behövdes, färdiglagad mat hade hon med sej när hon kom, å plättsmet som ho å Elias stekte plättar av senare när han kom från dagis! Så igår fick jag å Jonas bara njuta av att bli serverad! :) Vi tömde klädskåpen där nere å flyttade upp kläderna. Hade även hembesök från rådgivningen på morgonen, hade relativt bra hb, men lite högt blodtryck. Så jag borde iallafall vila en liten stund per dag, nu har jag egentligen varit igång hela tiden p.g.a att man vill ju ha allt färdigt på vinden på en gång :) men nu börjar det bli så att det hänger upp sej på möblerna vi borde få hem från ikea, så antagligen blir det att beställa hem dem via nätet... Nu skajag vila en stund sålänge Jonas å Elias for ut!

torsdag 14 februari 2013

Städa.

Tror jag börjar komma ikapp alla 11 veckor hemifrån nu. :) Frågade Jonas idag om de har haft såhär städat nå sålänge jag varit borta?! - No ha vi hadd e städat, nästan såtee! ;) Imorgon tänker jag inte göra något, för då kommer en som vill ha lite arbete hit, å det ska hon få, har redan funderat ut jobbet! ;) Strax kommer storabror hem från dagis, så få se vilket humör vi har idag då!? :)

Hem-hem.

Vi fick ju fara hem i tisdags från bb. Vilket kändes skönt å på sammagång lite skrämmande... Elias var mycket glad när vi kom hem, men visade även lite överspelta sidor senare, men det är ju förståerligt. Först en mamma som varit borta en lång tid, sen när hon kommer hem är även 2 lillasystrar med. Första natten gick riktigt bra, mat var tredje timme å flickorna sover gott därimellan. Vi sov alla i samma rum, men igår flyttade vi upp på en nästan färdig vind. Så jag å Jonas höll på flytta upp hela dagen, eller jag får ju inte lyfta mera en bebins vikt, så det tog en stund... Men bra träning för mej att gå upp å ner i trapporna å få lite muskler tillbaks. Så idag är jag alldeles sjuk i vaderna. :) Elias sov hela natten i sitt eget rum! Idag blir det lite lugnare tempo (tror jag) men nedre våningen borde iallafall bli dammsugad å skurad. Men tror vi vilar oss tills nästa matning först! ;) Elias är på dagis denna vecka, vilket nog är bra så vi får bosätta oss lite ;) Han har även en tendens av lite trots nu just, eller kanske han varit för mycket med pappa ;) Igår när han kom hem var han så överlycklig över sitt nya rum å när alla hans leksaker var där, å vi andra var så nöjda över att de inte mera ligger på nedrevåningen överallt! Sen när han sko sova ropade han nog ett x-antal gånger, pappa va gö du, pappa va ska du, pappa koma på vinden. :) Men till sist somna han nog! Ha en trevlig vändag! Så njuter jag/vi vidare av att få vara hemma!

måndag 11 februari 2013

Bilirubin.

Båda flickorna har blivit pickade varje dag för att kolla bilirubinvärdet, båda 2 har varit på stigande, men A började gå ner fö 2 dagar sedan, så B har de kollat både morgon å kväll, igår på morgonen var det högre, men så till kvällen hade det sjunkit bra ned. Så det var planerat lite jag sko få fara hem idag, men nu igen var B's högre. Hoppas det inte stiger mer, för isåfall blir det att sola under ljuslampan för henne. Men de sko ta på nytt ikväll. Båda två är pigga flickor, å båda går upp i vikt, men man är ju hellre en dag extra här än att fara hem å behöva komma tillbaks. Barnläkaren kollade båda barnen för nån dag sen, så B's höft har lite "klunkning" men inget som man behöver oroa sej över, men ska ändå hit å kolla upp det på nytt efter 2 veckor. Känns bra att få fara hit till sjukhuset å kolla det när de ändå vet mera om barnen här än att behöva byta till "hem sjukhuset".