fredag 15 november 2013

1 år.

Igår var det ett år sen jag blev inlagt på sjukhus! Just nu denna tidpunkt låg jag i ambulansen på väg till Tammerfors! Usch vilka känslor man hade, visste inget om de kommande veckorna som man hade framför sej! Idag brukar jag skoja om att hoho va skönt det sko vara att bara få ligga å sova hur mycket man vill... Tur att det iallafall gick så bra att man idag kan skämta å skratta om den situation man var i då! Ebba å Ella har inte sovit ute på snart två veckor, men imorgon får de fara ut! Första natten i natt som ingen har hostat, så vi kan väl börja friskförklara oss så småningom. Ebba tog sin sista antibiotika igår. Jag själv har noll energi, trött som bara vad...antar att man börjar slappna av när vi äntligen börjar bli friska. Igår var det ju lite ljusare där ute, men idag känns det som det varit mörkt enda sen man steg upp! Igår var Gitta-fammo här, så Elias å hon var ute i skogen hela eftermiddagen. På kvällen tittade han på buu-klubben å halv 7 satt han sittandes å sov i soffan. Försökte väcka honom efter en stund, men nej, han var trött. Han hade inte sovit något på dagen. Så det var att byta till pyjamas å få honom i säng. Å han sov till halv 9 imårse! Jag var till frissan redan från morgonen å nästan strax jag kom hem for Jonas i jobb! Nu sover flickorna å jag har slängt upp fötterna på soffbordet. Städningen får bli till imorgon! Elias har picknick å serverar mej lite mat mellan varven!

måndag 11 november 2013

De kan ju inte bli värre.

Lugnet med sjukandet höll sej inte precis länge... Redan dagen efter Elias hade varit på diverse blodprov till sjukhuset blev han snuvig. Lördagen var det lite nöje inplanerat från den andras jobb. I-å-med den hektiska veckan kände man helst för att stanna hemma å få andas. Jonas for iväg redan efter lunch, men jag for först till kvällen. Både fredag å lördag var Ebba å Ella extrema mamm å pappsgrisar, gick inte att vara utom synhåll så började de gråta. Första man tänkte att hoho, ska vi börja ha det såhär nu!? De som annars oftast roar sej själva på golvet! Så att lämna dem när de var så, var ju som det var... Men det hade gått bra!  Å vi hade kul, vi behövde verkligen oxå komma ut. Elias var ju med mommo, å där hade det inte sovits så mycket, han hade fått den hemska hostan han haft förut. Förståss är det ju värst på nätterna. Så även förra natten hade han sina hostattacker. Lite stegring oxå. Å för att vi inte varit på sjukhuset just nå den senaste tiden, fick det bli ett besök dit idag igen... Måndag, vi tycks alltid pricka in besök till jouren på måndagar när det absolut e mest folk å absolut längsta väntetiden! De senaste gångerna har vi ju väntat över en timme, så att ta med Ebba å Ella var ju helt uteslutet! Å även mor i huset hade nog av att sitta där, så det fick bli far å son som for! Över en timme idag oxå!
När Elias fick sin antibiotika så sa läkaren att jag får inte ge hostmedicin på samma gång. Å igår tog hans kur slut å han hade sån hosta att hostmedicin hade varit bra. Jag ringde till jouren å frågade, väntade i evighet när de skulle kolla med läkaren å svaret blev nej, ingen sån hostmedicin åt en 3-åring! Ööh jaha? Den har han fått utskriven två gånger förut, sa jag å vi har den hemma. Konstigt tyckte hon i luren eftersom läkaren sa att man inte får ge den! Nå, vi skiter i det då å återkommer imorgon! Ööh, vad ska man tro om dessa högutbildade läkare? Nå, läkaren som var där idag tyckte det var helt ok att vi ger den när han hostar så där! Inget annat än att det är väl ett nytt jävla virus han har nudå! Öronen såg bra ut å lungorna lät bra, så ingen vits att börja med nån ny antibiotika!  Ifall febern blir hög ska vi återkomma! Vi kunde väl lika bra ta en ny tid till imorgon, för garanterat sitter vi ju där med någon av dem...Ni kan tro man håller på bli galen! Tur man bara har tre barn, det kunde ju vara värre...höhö! Ella hostar lite oxå, så vi tar det på löpande band resten nudå! Ikväll var Elias så trött att han somnade sittandes i soffan. Ebba å Ella tycker det är så roligt när han leker med dem, men oftast slutar det ju med bus för honom!