fredag 16 augusti 2013

Vad gjorde jag idag.

Idag kan jag säga att jag har inte gjort nåt- men när jag tänker efter, så visst har jag! Det känns som man inte har gjort något när man inte kan säga att man varken städat, bakat o.s.v. Men morgonbestyren är ju fullt upp här, sen när de är färdiga å Elias på dagis å flickorna är ute i vagnen är det ju det vanliga upplockningen. Sen är det ju dax för lunch, sen röjer man upp efter det, och så fortsätter det vidare...så man gör ju i princip något hela tiden tills man sätter sej ned å då oftast bläddrar man i nån tidning- å det e ju faktiskt oxå något! Fredag var namnet, tror det är 2...eller t.o.m 3 ( jag själv då) som tycker det är skönt med lite ledigt. Elias orkade inte ens komma med å handla ikväll, å Ebba & Ella sov i vagnen så jag for för mej själv! Fredagkväll ska man inte handla i den gröna butiken, det visste jag ju, men likväl for jag dit. Så urvalet av vissa saker var lite magert... Men lampan i kylskåpet fick lite sällskap iallafall. När jag kom hem hade mattorna åkt ut (!) en hade bajsat under körsbärsträdet å två sov fortfarande i vagnen! Det blev att koka potatis-morot-broccoli puré åt tjejerna att frysa in. Blev inte så mycket av de stackars några "gambepäärona" som jag fick från byns butik. Bristvara. Så det får bli potatisjakt i veckan. Halv 8 ville Elias å sova, så det kanske var i lite tidigare ändan, men han orkade en stund till iaf... Nu är jag oxå trött, å helgens planer är öppna...skönt så!

torsdag 15 augusti 2013

Regn.

Skitväder! Hösten må komma, men håll regnet borta tack! Undrar om de alls har kunnat vara ute vid dagis idag... Elias har varit så mycket lugnare nu när han kommit från dagis, så att få leka med kompisarna gör nog gott! Inget gnäll å tjat, utan han har varit på bra humör, tröttare än vanligt, men det är ju förståeligt!  Igårkväll var han redo att fara i säng redan klockan 8... å jag sa att jag kommer å väcker honom imorgon då. Vilket blev att en helt lycklig kille ropade 06 imårse- mammaaa kom å väck mej! Hmm, det var att stiga upp å försöka förklara att det är natt än. Å han somna tillbaka! Ebba vaknade halv 3 i natt å det gick inte bara med tutten å sålänge mjölken värmdes hann hon bli så arg att även Ella vakna. Båda åt å sov vidare tills vi steg upp. De sov inte länge ute idag på förmiddagen, kanske det var p.g.a att det öste ner regn... Efter att de hade ätit lade jag en bulladeg på jäsning. Lagom tills den skulle bakas ut somna de i sina sittrar å vaknade precis när jag hade satt sista bullen i formen! Snacka om timing!  :) Borde egentligen städa idag, men än sålänge är det inte så farligt, så kanske det går en dag till... ;) Ebba å Ella börjar så småningom bli utan kläder...så jag fick klicka hem lite 74:or tror inte vi har ett endaste plagg i 74, blir att söka om det finns nåt från Elias som går... Nu ska jag koka kaffe tills den andra kommer hem så får vi ta en nybakad bulle på det!

tisdag 13 augusti 2013

Sovmorgon.

Hmm, andra dagen å vi försov oss...eller Elias hända nog i tid till dagis, men det blev fammo som fick föra, för jag hann inte mata Ebba å Ella. Men det gick bra med fammo oxå. Jag hade nog lagt alarm på telefonen, men tydligen hade det lämnat på måndag... Killen är duktig med wc-bestyren på dagis, inga problem. Här hemma går det bra oxå, kanske bara föräldrarna som är lite för tjatiga... Ebba å Ella slog till med 3 timmars förmiddagsvila, de hade sovit vidare, men jag tyckte det började bli dags för lunch,  så jag väckte dem. Jag bakade en tosca kaka som jag skivade äppel i, den blev riktigt god! Så ikväll blev det fika i växthuset! Sen rev jag å Elias upp lite ogräs här å där...finns ju en del... Nej nu ska jag titta vidare på Måns på allsång på skansen! :)

måndag 12 augusti 2013

Dagis start.

Äntligen kom dagen då det var dags för dagisstart! -ska vi fara nu, frågade han ända tills vi for iväg. Fammo var med tjejerna sålänge. Så nöjd han var när vi kom dit, hade knappt tid att säga hejdå! Såklart var han ju utan blöja, stor som han är! :) Jag själv hade sovit dåligt å hade svårt att hitta sömn igårkväll, så idag har jag gått runt med en skallebank hela dagen... Sålänge flickorna sov slipade jag lite å skruvade gångjärn som höll på göra mej galen... Kött är nog såå smaskens, båda bara gapar förrän de ens hinner svälja! I dagis hade det gått bra, blöja endast vid vilan. Jonas slutade tidigare idag så Elias åt mellanmål här hemma. Sen packade vi in oss som sillar i bilen å for till den stora staden för att handla upp ett presentkort som Jonas hade fått redan ifjol till 30 års present! Så nu har Elias å faffa en "bliko" på traktorn när de ska ta upp båten, som killen sa!
Vi höll på att bli igenväxt av gräsmattan, så det var att ta itu med den när vi kom hem...jag brukar tycka om att klippa gräs, men nu är den nog inte högt upp på topplistan, kanske för att det finns andra saker som är viktigare eller för att den är så j*vla stor...men nu är den jäveln klippt iallafall!
Elias var trött ikväll, han frågade flera gånger om han får fara å sova.
Vi tog in skåpet som jag hade målat, så får se i dagsljuset imorgon nudå hur det verkligen blev... nej nu är det natt!