lördag 21 september 2013

Det händer.

Ska detta sjukande aldrig ta slut...man kan säga att de senaste dagarna börjar kännas även för dessa föräldrar... Ella hade 39 graders feber i torsdags på eftermiddagen.  Som tur var Ebba på bra humör å hade bra ro att vara på golvet, medan Ella var en riktig famntjej. Som tur hade Jonas fredagen ledig. Jag skulle på grillfest till jobbet på kvällen å i huset var det mest gråt, så nästan skönt att stänga igen dörren när jag gick...det var tyst... Kvällen var kanon, vi hade så kul! Klockan var mitt i natten när jag kom hem å tjejerna sov halvt oroligt hela natten. Det hade konstaterats på kvällen att Ebba hade fått en tand, imårse hade hon 39 graders feber. Så idag har vi i princip fått ha en i famnen hela tiden, Ella var lite bättre i skick idag å något nöjdare. 3-års kalas till kvällen å nästan så gästerna borde ha haft öronproppar ;) Elias fyller år först på tisdag å iåmed att Jonas farit på jobb långt före vi stiger upp bestämde vi att ge presenten idag. Han var så nöjd med alla presenter han fick å hade haft ett bra kalas! Så en nöjd gosse som for till sängs ikväll!
Å jag hoppas på en bättre å friskare dag för Ebba å Ella imorgon!

torsdag 19 september 2013

Inget slut på tråden.

Ååh, vet inte var jag ska börja här i huset...ser ingen ända på något... Å att sitta här hjälper väl inte direkt till heller! Vi skulle på glasögonköp åt Jonas å handla mat samtidigt från morgonen, men när Elias kom å väckte oss imårse var klockan redan över 9! Herregud, har flickorna sovit till 9?? De fick mjölk vid 05 å sov sen vidare. Elias hade varit ner å rostat bröd å ätit yoghurt, själv! Ingen av oss hade hört att han trappat ner... Duktig må man ju säga han är, men på samma gång vet man ju inte vad han hittar på som inte är så bra... Så nästa är nu att få en grind på vinden så vi hör när han öppnar den å går ner. På pottan hade han varit å tvättat ur den! Så före vi var iväg var klockan alldeles för mycket, så handlandet får jag ta imorgon istället. Nya glasögonbågar fick han iallafall valt ut! Så hem för att göra mat å han i jobb. Flickorna for ut å sova efter maten å sov hela 45 minuter...suck. Så få se vad resten av dagen blir till nu!? Nej, nu får jag väl börja med tvätten iallafall...

tisdag 17 september 2013

Segt här.

Denna förkylning vi har här i huset håller fortfarande i, vissa bättre å vissa sämre i skick. Elias har ju klagat över hur sjuk i munnen han är nu varje gång han ska äta, å nu ä
ikväll såg man att nåt rött höll på att komma runt munnen...höstblåsor tror jag det är. Igår var Gitta-fammo här på eftermiddagen så Elias fick fara ute när han inte hade nån feber. De for till skogen å på hemvägen hade han somnat i vagnen. Så när de kom hem lag jag en filt på honom å han fick sova en stund där ute. Han som inte sovit ute på över 1 år, dock var det ju ingen lång stund! Eftersom byggnadsarbetarna här har gått i strejk har jag nu i dagarna två målat på det som är halvfärdigt där uppe. Har lite kvar tills imorgon oxå! Funderandet kring Elias födelsedagspresent spikade vi idag. Så den borde anlända ännu denna vecka med någon lastbil antagligen! Oj oj vad han kommer bli glad! :) Efter kvällsmaten å påklädningen med mycket om och men kom vi oss ut till sist ikväll. Idag har det varit riktigt höstväder där ute! Vi fick väcka flickorna idag på dagen å även ikväll fick jag väcka dem så inte dagen skulle bli helt rubbad! Ebba å Ellas vinterhalare har kommit å jag var jättenöjd över dem. Vilken tur att jag tog en storlek större än vad jag hade menat. Ella håller på att gunga i krypläge hela tiden, så få se om hon börjar krypa före hon börjar dra sej fram!? Tanten Gunilla Persson på tv, så bäst att titta vad det är om denna gång nudå! :)

måndag 16 september 2013

Buzzador.

Som medlem i Buzzador.com ska jag nu buzza om tandkräms kampanjen jag kom med i. Pepsodent white now *triple power* gold heter då den nya tandkrämen. Som ska ge dej omedelbart vitare tänder... Hade den stått där nyinkommet i butikshyllan hade den garanterat hamnat i min köpvagn. Nu blev jag ju antagen till kampanjen å fick den på posten för att prova. Ifall den hamnar i min köpvagn fler gånger e jag lite osäker på... Det blåa skummet ska göra så att tänderna ser vitare ut, mina dock såg blåa ut! Blev så besviken att jag efter några dagar bytte tillbaka till den gamla tandkrämen. Men så småningom är den snart slut, så då ska jag ge denna en ny chans! Ifall du oxå vill bli en buzzador, ska du gå in och registrera dej. Så har du möjlighet att komma med i olika kampanjer om nyheter som hamnar ut på marknaden! Helt gratis! Sen om du blir vald till någon kampanj får du hem prover till dej själv och som du ska dela ut till dina vänner!
Jag är nu inte så värst insatt i detta men man behöver inte anmäla sej till alla kampanjer!

Det om det!

söndag 15 september 2013

80 år.

Ännu en kort helg bakom oss som har varit riktigt bra trots många sjuklingar här fortfarande. Igår fick vi fira Jonas mommo som blev 80 år! Vi åt god mat å tårta på Uffes i Purmo. Elias hade feber så han var riktigt trött å inte det bästa sällskapet. Men vi hade bestämt före att vi far hem efter vi har ätit. Idag hade han ingen feber från morgonen, han har haft pyjamas-dag hela dagen! Jag var till stan å handlade lite å köpte mål. Har slarvat på mej ett bord igen (mitt sämsta köp enligt den andra) helt okej enligt mej, så det har fått lite färg på sej idag. Hetikka sängen jag skulle ha i garderoben gick inte in, men idag kom jag på att i växthuset blir den ju bra att sitta på. Så pröva vi att tvätta gamla sädes säckar, vilket gick å de tänkte jag fylla med något så får de bli som madrasser! Vår bastu brukar oftast sommartid fungera som förvaringsplats för lite allt möjligt...men ikväll tömde vi ur den å på med bastun! Elias tyckte det var riktigt skönt, fast där ännu inte hade blivit så varmt! Så småningom ska jag ta år 2013's första bastubad,  bättre sent än aldrig! Som bäst är det jag å Ella som är bäst i skick här. De sov inte så bra förra natten, så hoppas på mera sömn i natt. Inkommande vecka blir det lite kalas förberedelser,  för snart har vi en stor 3-åring i huset!