lördag 3 augusti 2013

härligt.

Jahhadåå, vad händer här då?! Allt som vanligt bara! Mitt stackars öra blev inte bättre, natten till fredagen sov jag knappt alls för att det gjorde så ont. Så på fredag fick jag ringa fabbo doktor å for å visa det. När läkaren kom ut i väntrummet å ropa mitt namn blev jag helt ställd, hade förväntat mej nån halvslaskig gammal gubbe, men där står ju värsta snygga Svensson! ;) Skämtade med Jonas när jag kom hem å sa att jag kanske borde ha nåt fel nästa dag oxå! ;)
Flickorna har sovit kanske lite bättre de senaste nätterna, men bättre kan de ju bli... Elias är mycket trotsig, så han sände vi på övernattning till mommo å moffas igen...men han kommer nog hem idag.
Nu är växthuset så gått som klart inuti, målning av utsidan är ännu inte gjort nåt stackars bräde fattas å så ska vi ha dragit dit en kabel så vi får elektricitet.  Så ska jag ännu ha nån typ av kantsten runt huset! Ska försöka hinna tvätta fönstren ännu idag... Å jag är riktigt nöjd!



Lådorna grävde jag fram ur uthuset å de tänkte jag ha som planteringslådor...men det får bli nästa vår!


Blixten kom hem idag, han har varit borta i 2 veckor, fetare än när han for var han å luktade "föus".

Ha en trevlig fortsatt solig helg! :)

onsdag 31 juli 2013

efter regn- kommer sol.

Ett enda tjat om när vi vaknar, jaa men halv 6 är väl ändå i den tidigare ändan...nåväl, vi steg inte upp förrän 8 iallafall. Igårkväll var Elias helt slut, men efter vällingen å godnattsagan var han plötsligt helt pigg å kom nertassande å börja leka. Så klockan var alldeles för mycket när han gick upp tillbaka å vaknade för tidigt. Det gjorde även att jag höll på få grått hår med honom på förmiddagen. Vi var inte sams om något efter att vi kom in när vi hade gått en runda med Ebba å Ella.

Elias på promenad med sitt "parasoll" som han säger.


Flickorna sov bara en kort stund på förmiddagen, så man hann bädda sängar å plocka lite... Gitta-fammo sko komma på besök å Elias bara vänta å vänta. Fråga säkert hundra gånger när hon kommer. Han hade inte alls tid att sova, fast ögonen var alldeles småa när han låg på soffan efter maten släppte han sej inte...så ringde mommo att hon å kusin Casper oxå sko komma hit. Å gissa om Elias blev glad! När de kom på gården satte han sej upp i soffan å sa,- nu blev jag nog glad när de kom! 
Så de lekte å lekte, tror alla hans leksaker i rummet har blivit lekt med ett vad det ser ut som. Man ser inte ens golvet...men det blir morgondagens problem! De for på promenad med Gitta-fammo å vattnade blommor där ute! Vi käkade hamburgare å killen var alldeles slut när kusinen for hem. Men så väntade vi även på moster Elin å Frans som sko komma hit med grus, å såklart hade han ju inte tid att fara å sova då! 



Nöjd när han fick lasta på sin kärra.

Vi fick gjort ganska mycket på en kort tid, fyllt växthuset med grus å runtomkring det, fått upp en mycket ful rutschkana som vi haft ett år här på gården som vi slarvat på oss. Men med lite ny färg på blir den nog bra. Har ännu ett gungbräde som vi borde få ner i backen, men det får bli till en annan gång. Så snart har vi en hel lekpark här...men kanske behövs, för ibland är det som vi skulle ha ett helt dagis till ungar oxå! ;)
Sen fick de oxå tagit ner trappan som vi haft till vinden på utsidan, så jösses så ljust det blev i köket plötsligt!



Chaufför för en stund.


En fullspäckad dag här hos oss idag, Elias stupade i säng när vi kom in. Imorgon borde huset bli städat, har egentligen inte haft nån ordentlig städning på för alltför länge...å det märks minsann... Men det beror ju på vädret oxå...Godnatt!

tisdag 30 juli 2013

tråkdag.

I natt var det som bastu uppe på vinden, hoho så varmt det var fast vi hade vädrat hela gårkvällen... Ella vaknade mitt i natten, tror hon drömde något å sen var det beckmörkt i sovrummet så tror det gjorde henne mer ängslig. Men med lite mat somna hon om. Samma procedur var det imårse, klockan godnatt 06 var de pigga som små mörtar. Vet inte om de sovit något efter det, men jag sov iaf tills Elias kom halv 8. Antagligen har de nog sovit något eftersom de inte haft något ljud...
Det var ju tråkväder ute, så endast Ebba & Ella sov ute.

Saknar ett tak att få ha vagnen under, men det gick bra med parasollet oxå :)

Sålänge flickorna sov en lång tur ute, pysslade jag å Elias på inne.

Mycket konsentrerad...


Ella sitter nu hela tiden med knäppta händer när hon är i sittern. Ser så bra ut när hon sitter där å gungar med knäppta händer! :)


Elias var mer otålig idag...så vi var inte direkt bästa kompisar hela dagen, men idag sov han vilan i sin säng iallafall, vilan är minsann viktig för honom ännu. Så han sov 2 timmar, då tyckte jag det räckte å väckte honom. Sen kom mommo hit, vädret blev lite bättre å vi for ut. Så dök även moster Elin upp. Jag mådde totalt pyton igen efter mat som blivit stekt...plättarna gick inte heller i söndas å idag stekte jag potatis å korv, så tydligen vill inte min mage ha något som är stekt...

Kul med systerns händer i mun...för en stund iaf... :)


Lite positivt med sämre väder är att Elias inte kunnat kissa ute utan varit tvungen att gå på wc å det har gått ganska bra idag. Förutom ikväll när alla behoven kom på fel ställe... Ebba å Ella hade sovit alldeles för lite ikväll, så de hade varit redo att ta natt redan vid 7, så det var lite hallå här att få underhållit dem till halv 9. Men nu sover de alla tre!

måndag 29 juli 2013

första vardagen.

Sov som en stock i natt, förutom för en matning halv 3. Hade inte ens hört när den andras klocka ringde för väckning... Klockan 6 sken Ebba som en sol i sin säng, gomåron bara... Gick ner å värmde en flaska mjölk, tog henne i vår säng, men nej hon ville inte sova. Halv 7 var det nästa solstråle som kikade ut ur sin säng, även hon fick lite mjölk å så tyckte hon absolut det var smart att sätta ett lass i blöjan... Nå, bara att fara ner å byta, men jag vägrade ta morgon då så vi gick upp igen å nångång hade de somnat om, för vi vaknade efter 9 nästa gång när Elias kom tassande i sovrummet! Då kunde jag tänka mej att stiga upp! ;)
Elias har varit riktigt snäll idag, tror det beror på att vi varit ensamma.

Bakar en sandkaka.


- du kan ta denhär, så tar jag denhär, sägs det oftast när man ska leka. Å idag fick jag köra denna.

Så kunde jag förståss inte hålla mej från att börja bära lite saker dit ute...



En tur tvekade jag på bakväggen om att vi borde ha lagt ett stort fönster där oxå, men nu är jag nöjd med utrymmet jag fick.


En "fördrunken" pelargon, som borde gå på tork...


Elias for med fammo å faffa, så här är det tyst. Skönt med lite regn efter dessa heta dagarna.

söndag 28 juli 2013

3 veckor.

Semestern är slut för Jonas, det betyder väl vardag hos oss då. 3 veckor som gått i ett huj. När man funderar vad vi gjort, så tycker man att vi inte gjort något alls utan bara varit, men det är väl det som semestern är tillför, att inte göra något! Fast här är det ju fullt hus hela tiden, så jag har mest njutit av att ha honom hemma å fått en hjälpande hand, så det har nästan varit som att bara har haft en bejbi när man oftast bara har behövt mata en :) Men lite annat har vi ju gjort oxå än att mata små hungriga magar! Så har vi ju en vecka ännu att se framemot!
Flickorna kör fortfarande med endast en (!) nattmatning, så skönt! Nu har de svängt lite med sovandet på dagen, så på förmiddagen sover de en kort stund å på eftermiddagen lite längre.
Vi hämtade hem Elias igår, han hade simmat i dagarna två. Å idag har han nästan bott i simbassängen, även jag fick svalka mej ett varv i den :) Vi for på glassuppköp på förmiddagen, å fick stanna halvvägs för pisspaus...vi kör hårt med utan blöja nu, därute är det ju enkelt...
Idag åt vi ute, hade grillat en god MÖR köttbit-vems den var förblir osagt, fick jag lära mej igår...
Så hämta vi hem en gunga åt flickorna som jag hittat för en billig peng, de är nog ännu för ostabila för den men kanske om en månad. När vi kom hem stekte jag plättar å Elias å Jonas gick å plocka hallon så vi sko ha nåt att äta med plättarna. Som tur finns de strax bakom knuten.



Igår målade vi sista varvet i växthuset, det flöt på bra, ett gott samarbete å flickorna sov hela tiden. Så ett golvlass borde kanske anlända tisdagkväll, så ska vi plocka dit några tegelstenar, hur det ska vara vet jag inte riktigt ännu...men det klarnar väl senare. Så är det de roliga kvar, Inredningen!



Ikväll kokade jag en ranson mat åt flickorna, så nu borde det räcka i två veckor, sen får vi sätta kött till i menyn.



Nu tänker jag göra som alla andra i detta hus, sova.