fredag 13 september 2013

Sjukstugan fortsätter.

Vi vaknade som vanligt imårse, nöjd över att tjejerna inte ätit nåt på hela natten. Ebba sov som en stock, fick ta fram näs-frida en gång åt Ella under natten. Elias var glad att komma till dagis å jag märkte inget speciellt med honom. Ebba å Ella for ut å sova tog i med 3 timmar! Gitta fammo kom hit å då ringer min telefon...å känslan man får när man ser att det är från dagis...iikk...Elias hade 38, 6 graders feber å jag hämtade hem honom. Ingen hade märkt något vid dagis heller förrän vid maten, då ville han inte äta som han brukar. Sen när de skulle vila hade han bara börjat skaka i sängen för han frös så! Stackarn! Så när jag kom dit satt de å läste en bok med täcket runt honom. Å då var det en helt annan pojke än på morgonen. Så febern hade säkert stigit rätt snabbt. Vi for hem, å jag bäddade in honom på soffan. Så nu är då hela huset mer eller mindre sjuka...å 80-års kalas har vi imorgon. Så få se hur det blir då... Handelns natt i staden norr som jag har spenderat kvällen i. Att gå i butiker ännu halv 10 en kväll är sällan man gör! Det som var ett måste eller nödighet var ett par jeans å det hitta ja, två tröjor, lyktor, en (ny) gammal karta jag tänkte rama in å lite smått å gott. Höstens mode gillar jag! Förståss när man borde hålla i börsen hårt hittar man ju massa man vill ha. Skor! Så många fina skor det fanns. Hoppas Elias e bättre i skick imorgon så vi kan fara å äta med den blivande 80-åringen! Gonatt!

torsdag 12 september 2013

Snorungar.

Har nu varit alldeles dåsig i huvudet av denna förkylning ett par dagar...men som tur håller den på försvinner. Däremot har både Ebba å Ella det nu...en natt var det Ebba som inte sov så bra å förra natten var det båda. Å de grät när de var alldeles täppta, förstod inte ens hur Elias kunde sova i oljudet. Lite synd var det ju nog om han som skulle upp 04...när man inte sover ordentligt blir man ju allmänt butter... Fast iåförsej är det snart ett helt år som man inte sovit en hel natt i sträck. Men som sagt, sova hinner man i graven! Ebba kändes lite varm imårse, tempen visade 37.7 är ju varken stegring eller feber för vissa, men högre än hennes normaltemperatur, så jag tyckte hon skulle sova inne idag. Hmm...ojdå så bra vi sover här inne då... Ebba somnade nästan strax, medan jag svängde Ella hundrafemtielva gånger. Å när hon till sist somna hann jag bara ner för att ta i disktrasan så hörde jag hur Ebba körde bil där uppe. Ella sov väl typ en halvtimme. Så jag bestämde att jag skiter i att städa å gör det efter kvällsmaten medan de andra får fara borta! När Jonas kom hem från jobbet var han oxå halvt krasslig, så nu är det absolut en jobbig gnälltid framöver, -fö tå en kaar e fökyld, jaa tå ere uuslit i huusi!
Nå nu är de på ingående! 

tisdag 10 september 2013

Vad händer här då.

Har tänkt jag sku skriva några rader nu varje kväll, men nu när hösten är här så betyder det ju oftast mera på tv att titta oxå...
Helgen for med racerfart som vanligt...jaa vad gjorde vi!? Tjejerna blev ju hela 7 månader i fredags! Elias for med moffa på eftermiddagen å sov över hos dem. Lördagen grejade jag på inne å han därute.  Söndagen var väl en lagom slapp dag, vädret var ju det bästa å vi for med vagnen å Elias cyklade. Så vi stannade för lite längdhoppning vid sportplan, vattnade åt de gamla som farit till himmelen, Elias hade gärna vattnat åt alla de gamla på gravgården! Sen tittade vi lite får å höns.
Dagisvecka, å killen gillar läget. Jag själv är dunder-förkyld, även Ebbas nos rinner så de andra vet vad som väntar... Idag fick jag en välbehövlig fotvård hos byns kosmetolog www.vackradu.com ! Sen har jag nu i dagarna två hållit på att städa i våran klädgarderob där uppe! Hoho hur där såg ut, vissa har lekt koja där å rivit ner en del kläder...jaa å för att inte skylla allt på Elias så är jag väl ganska duktig på att stöka till det i hyllorna själv...men nu är min del klar, bara husbondens sida kvar då... Så tänkte jag ta in en hetikka sängbotten å lägga i garderoben, borde ju vara perfekt att hänga bälten å skarfar på den... Nu väntar jag på att min första å säkert sista Ewa i Walla skirt ska anlända från grannlandet! Hoppas den hinner fram före helgen, för då hade jag tänkt ha den... Nej nu blir det Idol!