lördag 24 augusti 2013

Helg, Juthbacka

Veckan börjar lida mot sitt slut. Igår hälsade vi på mommo som var ensam hemma å Elias ville hålla henne sällskap, å stannade där över natten. Passade bra iåmed att jag tänkte spendera dagen på Juthbacka marknaden idag, så far i huset fick lite lättare ;) Hade en önskan å det var att hitta ett bord, som jag sökt länge å som tyvärr inte nog finns i detta uthus, som annars innehåller ganska mycket fina å bra-att-ha grejer å lite (massa) skräp. Ett fint skåp stod där å det stod nästan mitt namn på det, men (som tur) hade det strax innan blivit sålt. Å priset var ju inget fyndpris direkt heller. Vi gick vidare å tittade på allt skräp i vissas ögon å guld i andras. Mitt i allt, står där mitt bord å det var till saöu fast det var en massa grejer på det! Det var ju inte direkt heller ett fynd, men ett pris jag skulle kunna tänka mej! Jag hittade även på samma ställe nya knoppar till byrån jag målade, de köpte jag direkt, men bordet tänkte jag fundera på en stund... Vi gick vidare, hittade ett annat bord, fint, men dyrare å det hade behövt lite mer kärlek, så det fick oxå stå kvar! Som alltid när jag ser något maler det på i huvudet hela tiden, ända tills det är mitt. Vilket ibland kan bli en dålig eller bra investering...tänkte att vi går tillbaka till bordet när vi far hem, så syns det ifall det är kvar...annars får jag väl gråta resten av kvällen. ;) Jag köpte en, eller två för jag fick en på köpet, registerskylt till Elias rum, som jag tänkt sätta över en knoppbräda jag ska måla. Två kort som jag ramade in när jag kom hem. Å jaa, bordet fick oxå komma med hem, fick prutat lite, så enligt mej är det ett fynd. Enligt den andra var det j*vla dyrt! Huvudsaken jag är nöjd, tror nog han oxå tyckte det var fint iallafall när det kom på plats! ;) Nu borde jag bara hitta en stol eller pall, å det tror jag finns i uthuset! Nöjd, svettiga satte vi oss i bilen å for hem. Hemma hade det gått bra, som alltid! Flickorna hade sovit ute bra. Så vi matade mellanmål å for till staden å handla mat! När vi kom hem kom oxå Elias hem. En bra dag å nu är barnen i säng å jag ska leta lite grejs i uthuset!

onsdag 21 augusti 2013

Instagram=farligt.

En super dag! Sånt gillar vi! För det första sov tjejerna från 21 till 07 (!) i ett, utan att ens behöva ge tutten en endaste gång! Jaa här börjar man ju snart bli pigg å alert om det fortsätter så här! ;) Sen det andra är att Elias har varit helt super snäll hela dagen! ! Jag har inte behövt höja rösten en endaste gång. Redan före Jonas for i jobb gick han själv upp för att vila i sin säng (oftast brukar han ju sova på soffan på dagen) Å han drog till med 2.5 timme, så han var på bra humör även när han vaknade. Vi åt mellanmål å sen kom moster Elin hit! Vi for ut med vagnen å Elias cyklade. Så grillade vi korv till kvällsmat. Vagnen som jag sålde blev hämtad idag å nu väntar jag på att det ena skötbordet som redan är sålt oxå blir hämtad! När jag hinner sitter jag å tittar på Instagram å ååh vad där ute finns folk som har så fina hem! Man bara vill göra om allting här hemma... Vitt- lantligt är ju de magiska orden! Tänker göra ett besök till Juthbacka marknaden, egentligen hade jag sett framemot fredagen med en vän, men iåmed att den andra är i jobb å jag tänker inte ta med några barn får det väl bli lördag då! Visst lindasrassel.wordpress.com är du med då oxå!? ;)

måndag 19 augusti 2013

Sams vs. Osams.

Sitter i soffan uppe på vinden medans jag springer mellan varven å vänder på två tjejer i deras sängar...men nu börjar det bli allt tystare i sovrummet så jag antar ögonen håller på stängas... Ganska sällan man sitter här uppe i soffan, kanske för att vi inte har nån tv här... iåförsej skulle vi ha en dumburk här så skulle det ändå bara vara myrornas krig i rutan, för det är ju något som är på hälft med elen fortfarande...ååh man blir alldeles trött när man tänker på hur mycket som inte är färdigt. Å när man sitter här uppe ser man nåt halvfärdigt åt alla håll man tittar! Jonas kör kväll denna vecka å som väntat prövar storebror tålamodet på mej...å än är det bara måndag! Han har inte sovit nåt på dagen å ikväll fick vi besök å han var inte direkt så sällskaplig. Han somnade på soffan som inte var nån bra ide' med tanke på natten. Så det blev att väcka honom å han var i säng före 8! Ebba å Ella sov inte heller någon lång stund ikväll, men det gick bra ändå! Jag köpte ju förra veckan en s.k Bumbo-stol åt dem å den var bra. Ebba är lite stadigare att sitta än Ella än sålänge. Borde hitta en till för nu har vi bara en. Nej nu ner å titta Idol! :) Hösten räddad!

söndag 18 augusti 2013

Helgen.

Så var ännu en allt för kort helg slut å vi återgår till vardag. Denna vecka är busfröet Elias hemma från dagis. Skönt tycker mor å tror även killen tycker det. Känns som att dessa 10 dagar i månaden är lagom med dagis. Vad har vi då gjort i helgen...vi har nog bara varit, inget speciellt program egentligen.  Igår var det ju en tråkdag med en massa regn så det var att hitta på nåt underhållande här inne då. Elias har en ny Bamse film, vilket blir som alltid när han har nåt nytt så ska den "söndertittas" tills han kan den i princip utantill! Så kan han sätta på både tv å dvd själv vilket ibland blir till lite för mycket tv tittande. Så vi brukar köra med "åhå, nu var dvd'n sönder-å drar ur sladden" sen när den varit sönder lagom länge så är det "åhå, nu fungerar den igen- å vi sätter i sladden". Än sålänge fungerar det. Men en regndag, så fungerade nog dvd ;) så vi tittade Bamse, lekte å byggde en koja. Ebba å Ella sov inne, så de sov inte särskillt länge å det blev lite tupplurar här å där... På kvällen när vädret blev bättre for Elias till fammo å faffas, å vi andra for ut å köra. Hmm, vart far vi då? Joo (nästan) alltid till Purmo (!) Så i bilen funderade den andra varför vi alltid far till Purmo? Kanske vi skulle vilja bo där? ;) Nej, men i Purmo är det fint! Många fina gamla hus. Har faktiskt nångång sagt, att skulle jag flytta skulle det bli dit! (mest som skämt då) Vissa drömmer om hus i Hollywood å vissa i Purmo...hmm, tur man e nöjd med lite! ;) Idag hann vi inte ens ut på förmiddagen, Elias hade pyjamas ännu strax före lunch. Efter maten stod den gröna j*veln där å bara väntade på att bli snaggad... Körde över den med lite verkstads skruvning mellan varven. Elias for med fammo å faffa till villan, så plötsligt blev det alldeles tyst här... Vi for med en vagn till mommos å kom hem med en annan. Så nu står det 4 vagnar i kvisten så man knappt slipper in. Den vi tog från mommos hade vi som extra vagn åt Elias där, men nu är den såld så väntar att den ska bli hämtad! Ganska kul egentligen det här med vagnar, skulle man ha mera rum (å dollar) skulle man kunna handla å sälja...jaa bara för att få pröva lite olika märken...men det skulle kanske vara en lite dyr hobby... Sade jag skulle vara i säng varje kväll klockan 10 denna vecka, ser inte bra ut för tillfället...