fredag 28 juni 2013

sports tracker.

Vädret blev till slut igår så pass bra att jag for en sväng med vagnen, men de sov nu inte värst länge..
Den andra kom hem tidigare iåmed att han for till morgonskifte idag. När han kom hem hoppade jag på cykeln å for på en 10 km runda. Har en app i telefonen som jag ser tid, hastighet, förbränning jaa allt vad man ville ha fram om den cykelturen fick man. Helt supertyckte jag! Hade inte cyklat sen ifjol augusti nånting...fast cykeln har nog sett sina bästa dagar, den är t.o.m arvegods, så en ny vore definitivt på tiden. Biltema brukar ju ha relativt billiga å bra cyklar.
Tänkte jag sko pröva samma runda ikväll bara för att se ifall tiden blir bättre!? :)
Ebba & Ella somnade redan vid 9 igår, jag lade båda två i sina sängar å de grät båda en stund innan de somnade...sen sov de bara till halv 3 å då sko de ha mat, men sen sov de till 7 å ännu efter den måltiden till 8. Tycker 8 är en passlig tid att stiga upp...men men det är ju barnen som bestämmer! :)
Idag blir det nog att hämta hem Elias, har nog alldeles för dryft efter honom nu! Han har säkert njutit till max när ingen annan har stulit hans uppmärksamhet!
Morgonhumöret är inte det bästa hos denna kvinna, aldrig varit å kommer säkert aldrig bli. Nåmen iallafall såg jag i kaffeburken igårkväll att det räcker till en panna imårse oxå. Döm om min förvåning när man ska koka den viktigaste koppen på dagen, det räcker inte till en halvskopa heller...hoppas den andra njöt extra mycket över sitt morgonkaffe imårse...

Ella äter riktigt bra potatis utan några problem, Ebba däremot tycker mest om att köra bil så det blir en del klott...

Jahaa, kanske man sko hänga lite tvätt nudå...
En trött Ebba före läggdax...

torsdag 27 juni 2013

tvätt men ingen torkdag.

Brukar vara ganska cool när det gäller åska, men på senare tid har jag börjat tycka det är smått obehgligt när det åskar! Speciellt när man är ensam hemma å det åskar på dagen.
En regndag behövdes, tvättkorgen var full å torkställningarna fulla å golvet smutsigt...synd bara att det inte går att hänga ute...
Den andra hade sakt att han inte är så länge igår, jag sku ringa å berätta att tjejerna hade varit så duktiga vid nattandet, men han svarade ju inte. Timmarna går å han ringer inte upp, ibland borde han bli rejält uppläxad med det där att höra av sej... jag brukar säga att händer det något är jag garanterat sista personen som får reda på det, men sån är han! Halv 1 hade han ringt, vilket betyder att jag sover, klockan 03 var han ännu inte hemma, när han inte har förstånd att ringa tänker inte jag oroa mej i onödan heller!
Elias sko inte hem idag ännu, så han får vara en natt till. Inga egentliga sovrutiner här idag p.g.a vädret, de sover lite nu som då å lite här å där...




Ebba håller på somna på golvet å Ella i sittern. Idag pröva jag ha dem att smaka lite banan oxå. Ella äter ju allt hon får :) medan Ebba är mera skeptisk!

På dagens tidning stod det om en väg som far rakt över ett pars gårdsplan. När jag läste det visste jag precis hur gubben ifråga känner sej. För här är exakt lika, vår "gårdsplan" är andras "väg". Tycker det är helt idiotiskt att någon ens ska behöva ta sej över någon annans egendom för att komma till eller från sitt hus! Ibland känns det som att grannen gårgenom ens hus flera gånger per dag... Här finns massa möjligheter, bara det finns vilja! Det skulle även unna andra ifall man inte sko behöva färdas här mellan vårt hus och uthus, dagens stora maskiner som bönderna använder ryms inte här emellan. Jonas konstatera att de som har åkern längst bort har inte möjlighet att fara med svämtunnan dit, för den ryms helt enkelt inte här. Men att sitta å vänta på bättre tider, så händer ju inget. Jag å Elias sko fara skuttandes till byns simplats denna vecka, jag hade aldrig varit dit så jag visste inte riktigt hur man sko gå, bara att man sko gå över ens åker. Så konstatera jag att men vi slipper ju inte dit ifall vi inte går över deras gårdsplan oxå, men det vill jag inte, varför sko man vilja gå över någons gårdsplan?!? Så jag t.o.m sänse ett sms å fråga om man ffaktiskt t ska gå över deras gårdsplan? Jaa blev svaret, å redan det kändes som man klampade in på deras privata mark... Så man hoppas ju få en "egen" gårdsplan så fort som möjligt...

Nu sover flickorna å jag borde städa klart å äta nåt...

onsdag 26 juni 2013

frid i kalisen.

Jaa just det, kan ju börja med att de mindre E&E sover utan några helst problem ikväll. Vällingen intogs där nere, en i gången, Ebba sysselsatte sej med bajsning sålänge jag matade Ella! Bytte på dem å bar upp dem. Frid å fröjd, de somnade! :)
Den stora E semestrar hos mommo å moffa, han visade med handen att han sku vara 5 nätter...men ja tror vi börjar med en först! :)
Var en sväng med vagnen idag den senare turen, de sov inte ens hela vägen hem. Har nu inte gjort värst mycket idag egentligen, en riktigt latdag...

tisdag 25 juni 2013

rofyllt.

En varm dag minsann. Dagen har löpt riktigt bra! Flickorna är egentligen riktigt snälla nu på dagarna, de är nöjd med att vara i sittern eller på golvet, så har de båda börjat hålla i bitringarna som de sätter i munnen.
Allt gick så bra ikväll, Ebba sov en bra stund i vagnen, Ella var vaken så henne hade jag på ett täcke på gräsmattan å Elias i sandlådan. Han blev förståss arg när vi sko fara in, förståerligt, vem vill vara inne i denna värme när man kan vara ute...
Ella somnade en stund här inne å allt var så lugnt mot igårkväll. ..trodde jag... Ebba blev trött å jag gjorde välling, nepp det sko hon inte ha, bäst att inte ens tvinga henne tänkte jag för jag orkar inte med något skrik ikväll... så jag gjorde mjölk, hon drack, jag tog upp henne, å just då, svängde hon till något helt annat än den snälla Ebba... Det är som hon sko veta att det är kvällens sista mål å att det är dax att sova. 10 minuter före höll hon på somna i sittern, men när man väl får sova går det inte... Jag gick upp med henne, tänkte att färdigt daltat, här sover vi när det är natt å i egen säng, hon grät en halvtimme, jag tittade t.o.m på klockan! Då är det ju gråten som nästan övergår till skrik. Hon lugnade sej när hon fick hålla min hand... jaa var är Ella å Elias nudå under denna halvtimme när man är ensam...tjaa kanske Elias sköter Ella, kanske matar henne... NEJ så är det ju natuligtvis inte. Som tur var hade faffa kommit hit, så han hade läst saga för Elias å hade Ella sålänge jag försökte få Ebba lugn... Ebba somnade, jag hämtade Ella som var vaken men trött. Ikväll ville hon inte heller som mamma ville. Utan hon kände för att oxå gråta...nå hon höll väl "bara" på i 15 minuter... sen somna hon! Så om någon har nåt bra förslag hur man ska slippa detta gråtande varje kväll när det är sängdax, så varsågod å berätta... Egna sängar ska de sova i! Inget daltande av varken dra-i-vagnen eller gå å nöta upp fötterna här inne metoder behövs! För när man är ensam ska man få det att funka med 2... å då finns varken händer eller fötter för att bära på 2. Nu är det dax för mej att ta en dusch å jag hade turen med mej när jag var in via byns "vackra du" å fick en tid redan imorgon.

måndag 24 juni 2013

vädret godkänns.

Njut av sommaren, säger Ernst i tv'n nu just. Jaa nu är ju faktiskt halva sommaren förbi!
Orkade inte köra runt å leta nan idag, så jag for direkt till stan. In via loppiset å vika lite kläder. Det är så att bordsgrannen mittemot har en tendens att sätta sina saker på min sida, så jag visste med säkerhet att hon är garanterat där idag, så rätt jag hade! Tycker hennes saker är rätt irriterande när de är på mitt bord så jag bestämde mej för att säga åt henne. Schysst som hon är presenterar hon sej som min granne, å jag ryter till att hon ska hålla sina grejer på sin sida! Så försöker hon dra en svart lögn om att det är nog folket som inte får tillbaka sakerna. Det vet jag garanterat att det inte är, för den äldre kvinnan har så jävla mycket grejer så det ryms inte på hennes bord, å jag kör med det, lite mindre saker så folk orkar titta. Å alla hennes jävla galoscher hon har radat upp på min sida slängde jag tillbaks åt henne...sen sa hon att hon brukar städa mitt bord, nå låt gå då tänkte jag. Talträngd var hon minsann...så jag lyssnade nu en stund å berättade lite om barnen för hon hade undrat så varför jag ibland har 2 av samma sak till salu.

När jag kom hem for den andra direkt i jobb...jahaa...hann inte ens koka mat. Ikväll for Elias på fotboll med Lukas.
Halvt kaos redan när han kom hem, som 10 minuter senare blev total kaos. Ebba å Ella såg minsann till så mina nerver tog slut...vet inte riktigt vad det var ikväll som var fel, men voi faen va de va arga...å igår gick det så bra med nattningen..."he noo bara tii e svänger" som man bruk säj :)

söndag 23 juni 2013

midsommar.

Vi firade midsommar hos goa vänner. Vi hade delat upp lite vad vi gjorde i matväg, men värdinnan hade nog gjort det mesta. Har aldrig i livet ätit så mört kött som vi hade igår! Oxbringan får nog 10 poäng!
Vi åt tills vi nästan mådde dåligt. Barnen lekte mest hela tiden. Ebba har fått en tendens av att veta när vi inte är hemma å var lite ledsen till först. Men det gick om efter en stund.
Så det sko gälla att börja rajtta runt i gårdar nu så de inte blir för kåtabränd!
De sov i vagnen igårkväll före vi for hem, så jag tänkte få se ifall vi vakar hela natten, men de somnade om efter vällingen när vi kom hem å sov från 11 till halv 5.
Det skulle gå undan när vi kom hem, jag tog tjejerna å Jonas tog Elias. In med killen i duschen å tvätta fötterna, pyjamas, välling, godnattsaga å godnatt. Ebba å Ella blir alltid tvungen att vänta på sina turor, så alltid är det gråt som blir till skrik till sist när de har nog av väntande...så när man hade gjort en i ordning för natten var det att ta nästa! Vi sov alla till halv 10, behövdes!






Sen tog den andra med oss på en utfärd...hmm...den stora staden å titta traktorer... Så vi fick mat på abc på samma gång.



Bara att konstatera att nu har Ebba å Ella kommit in i en period när de blir rädda de som de inte ser så ofta. Fast vi var hemma igår började de gråta. Elias hade precis samma när han var 5 månader.