torsdag 5 september 2013

jejj för fredag imorgon.

Man ska ju inte säga något om snälla barn, oftast får man ju äta upp det. Igår hade vi en tvärtemot dag...för att mellan varven kramas å tycka mamma är snäll! ;) Det är en period när vi helst gör allt man inte får eller ska göra...som att måla handfatet med mascara, tvätta handfatet med puder borsten, tömma ur den nyinköpta tvålen i tandborstmuggen å doppa tandborstarna i tvålen...jaa det var väl bara en liten del av vad han hittat på denna vecka. Elias har egentligen inte varit så värst intresserad av Ebba & Ella, men den senaste tiden har det blivit mycket "gulligull" både närhet å när han pratar med dem. Å de tycker han e så kul, skrattar mest åt honom t.o.m när han gråter!

Mellanmål i växthuset.




Idag for Elias iväg med moster Elin, Touhutalo var huvudpunkten. Det första han fråga när han vakna, - när kommer Elin?
Efter tjejernas mellanmål for jag ut å gå. De sov bara en stund, men låg nöjda vakna i vagnen.

Denna äckliga krabat ålade sej på vägen...


För någon natt sedan drömde jag faktiskt om ormar som krälade överallt. Tur att det bara var en idag å ändå en liten bit hemifrån...
Efter kvällsgröten for vi till den större staden å hämtade hem Elias. Så när vi kom hem hade jag tre övertrötta barn...så det blev till vem kan gråta högst... Å imorgon e det fredag, det blir bara bättre! ;)

onsdag 4 september 2013

gonatt.

Konstigt nog känns det som dessa dagar går fort denna vecka oxå fast det står kvällsskifte på tur för den andra...kanske beror det på våra snälla barn... ;) Igår var vi till parken en stund på eftermiddagen. Därute var det kallt. På kvällen var det föräldramöte på dagis, så fammo å faffa var här sålänge. Fick i uppgift att laga ett papper om Elias med text och foton som de sedan ska berätta om alla barn en i gången på deras samlingar. Så igårkväll gjorde jag en snabb skiss om hur det ska se ut och vad texten ska innehålla. Ganska kul när man skriver med hur Elias skulle berätta om familjen, vad han tycker om, vad han gör, leksaker, och sitt rum o.s.v. man fick välja själv vad man ville skriva om. Sen kommer det att fortsätta med att man ska göra om mamma, pappa, syskon o.s.v. ett eget papper. Idag frågade jag av honom vad han ska bli när han blir stor? - med traktorn, svara han. Så jag å moster Elin försökte förklara att när han ska börja jobba. -med traktorn på gården förståss, sa han! :)



Moster Elin har varit här idag. Vi var ute, Ebba & Ella sov över 2 timmar på eftermiddagen, vilket inte brukar hända sej. Men de hade inte slumrat till här inne nå som de alltid brukar göra där runt halv 3, å då brukar de oftast sova högst en halvtimme å sen på kvällen där ute en timme. Så kanske man borde försöka hålla dem vaken till efter mellanmålet som de oftast äter runt 3 tiden...men de halvsov oxå idag när jag matade mellanmålet...
Idag när Elias skulle vila (läs sova) ville han höra på musik, jaa killen tycker verkligen om musik, helst dansbands då förståss. Så Jonas vevade igång den gamla dammiga byggradion som vi har däruppe i det (o) färdiga wc'n. Å killen somnade i sin säng. Senare ikväll lade jag på det igen när han var däruppe å lekte å han spelade högt, men se, när faffa for iväg med traktorn hörde han nog det! Så det blev till hjärtliga tårar för killen. Så nej, faffa fick svänga om å ta med honom. Man kan säga som så att detta med traktorer står honom minsann nära hjärtat! Det ÄR traktorer å det SKA vara traktorer!

Ella


Ebba

Jag brukar läsa ganska mycket på tvillingforum på nätet, intressant hur andras vardagar är och deras rutiner å tankar kring tvillingar. En fråga som oftast återkommer: klär ni era barn lika? Vet egentligen inte vad jag ska säga...här hos oss är det oftast så att man tar det som är överst i deras byrå, vilket nästan alltid är olika... Köper jag något är det mycket sällan jag tar exakt lika åt båda, oftast då i olika färger. Samma sak nu när jag har tittat på vinterhalare, olika färger, å iåmed att de har samma storlek byter man ju mellan varven. Fast ibland händer det ju att de har lika, ända tills någon har dreglat ner sej så mycket att man måste byta... Sen har jag läst om de som de delat på i dagis i olika grupper å i skolan olika klasser för att de blir så sammansvetsade...hmm...det är en intressant framtid man har framför sej! :) Nej nu är klockan alldeles för mycket å jag ska till frissan från morgonen. Så Gonatt!


måndag 2 september 2013

2:a september.

Nu är väl hösten här när vi snackar september...I lördags firades villa avslutning. Har ju ingen villa å vi kunde ju inte ha växthus avslutning, utan tvärtemot, växthus öppning passade väl bättre. Det är ju denna tid på året som det är mest mysigt när man får tända ljusen å lyktorna där ute. I lördags bakade jag Leilas goda (snabba) äppelpaj å kom på den goda ide'n att vi kan ha picknick nånstans. Elias har pratat om att han vill å leka till skolan i byn där de har nya gungor, karuseller å klätterställningar. Så varför inte ta med kaffe, saft å nygräddad paj dit!? Sagt å gjort- till skolan for vi allihop.









Igår hade vi en slapp söndag. Elias ville till f&f's å vi andra for ett varv till den större staden. Idag har jag gått på stan en stund å när jag kom hem for den andra på jobb. Elias å Ella sover, Ebba har just vaknat. Ikväll är det föräldramöte på dagis. Jag sa åt Elias att då berättar dagistanterna om ni är snälla eller busiga på dagis... Efter en stund kom han å sa att han å kompisen nog har varit busiga där!
Ella sover lite oroligare på nätterna igen, medans Ebba sover ganska bra. Fast helst hade de ju tagit morgon vid 06...