onsdag 6 november 2013

Allt har sin tid.

Vi e på bättringsväg. Ellas crp hade sjunkit så bra ner till 22 igår. Jag var och är fortfarande med Ebba på barnavdelningen.  Iåmed att Ella hade svarat så bra på medicinen behöver hon inte få den mera via kanylen utan hemma via munnen. Ebbas crp hade sjunkit från 144 till 50, läkaren ville inte byta till medicinen som Ella fick en gång i dygnet, för att de menar att Ebba troligtvis får övergå till den via munnen imorgon. Så han tyckte det var onödigt att bara byta för en dag, så hon får fortfarande var 8:onde timme. Vi var hemma på permission idag, men för att hon ska ha medicinen mitt i natten for vi tillbaka till sjukhuset ikväll. Å förståss hade ju kanylen gjort sitt, så när de sku spruta in medicinen for den ju inte i ådran utan brevid. Så de fick ringa barnläkaren som fick komma hit å sätta en ny kanyl, som varken lyckades i handen eller foten. Så de fick sätta i huvudet! Båda var så glada när vi var hemma å de fick vara tillsammans! Läkaren ville ju även kolla Elias, så igår fick även han komma hit på undersökning å blodprov! Hans crp var 2, så det var ju bra! Lite röd var han fortfarande i örat, men hans antibiotika biter nog på, fast jag har varit lite tveksam! Nu hoppas jag då att detta är sista natten på sjukhus för en lång tid framöver!

måndag 4 november 2013

Vilken natt-vilken dag.

Ebba var lessen typ hela halva natten. Feber, täppt i näsan, så det var ett jävla spring här förrän jag hade hittat koksalt, näsfrida, suppar å vicksalvan... Hon sov högst en timme i sträck å sedan var hon lessen igen. På morgonen var hon inte så varm, men efter hon hade sovit hade hon 39 graders feber. Hade fått tid till jouren till 2. Stamkund där nuförtiden... Vi for först till barnavdelningen för att där skulle tas en massa blodprov. Sen ner till jouren för läkarbesök å där var fullt med folk! Vi får vänta sa hon i luckan. En läkare å väntrummet var full! Då redan for mina nerver! Som tur var Ebba så snäll hela tiden å somnade i famnen. Efter en timme slapp vi in. Öroninflammation å crp på 78. Medicin å hem! Lät väl lite konstigt...vi for tillbaka till barnavdelningen,  å där hade de på klart att Ebba sko bli inlagd å även Ella sko stanna fast det hade sagts att hon sko åka hem. Till slut blev allt rådderi på klart, ingen med crp på 78 ska åka hem! Ellas prover hade blivit lite mera på klart, så inte lunginflammation utan pneumokocker i blodet! Vaccin hann jag bara tänka! När Elias föddes var pneumokockvaccinet helt nytt. Så med all vaccinhysteri bestämde vi då att inte ge honom det! Vi fick t.o.m brev på posten att han hade fått vara med som "testperson" till vaccinet, redan det fick oss att tveka till att vaccinera honom med vaccinet! Så när vaccinpappret skulle ifyllas för Ebba & Ella valde vi oxå bort det, antagligen för att inte Elias hade fått det! Å jaa, nu är vi här med 2 barn som har pneumokocker... Å nu är man oerhört nöjd över de övriga vacciner som de fått! Men än en gång får vi uppleva de bästa barnläkarna som finns i vår lilla stad!!! Tänk om vi inte hade haft ett barn redan på barnavdelningen, jaa då hade vi farit hem... Så nu har vi då haft barnbyte på avdelningen. Ebba där å Ella hemma! Ella började bli mest irriterad över det lilla svängrummet, för hon är i sånt skick så att sitta eller ligga still passar inte henne. Ella får nu en ny medicin som hon ska få en gång i dygnet i sin kanyl i huvudet å det tar 15 minuter att få. Ebba får nu samma som Ella fick, var 8:onde timme! Medicinen ska de få så länge det behövs. Så nu känns det ändå ganska bra, fast det är allvarligt. Men allt går åt rätt håll iallafall! Vi frågade såklart om Elias oxå, för han har ju oxå varit sjuk å äter ännu antibiotika. Men han är så stor att kroppen klarar av det själv. Så jaa en sån dag idag. Vi tar en ny imorgon å hoppas det bara blir bättre härifrån nu! Jag är hemma i natt oxå, fast imorgon byter vi! Värsta skiftesarbete detta!

söndag 3 november 2013

Stackars våran Ella.

Ella hade nästan 40 graders feber igår å den ville inte sjunka. Så jag for med henne till jouren å där konstaterades öroninflammation.  Men iåmed att crp var 136, blev det barnavdelningen.  Läkaren sa att av öroninflammation har man inte crp på 136. Det var en mycket trött å tagen Ella, men hon e stark å envis! Hon var vaken enda tills barnläkaren kom flera timmar senare å han tyckte inte hon var så dålig som det hade sagts när de hade ringt efter honom. Tydde på att hon även hade urinvägsinfektion,  men ett nytt test skulle tas. Vid jouren hade hon fått adrenalinspira å en massa blodprov hade tagits. Tjejen sov hela natten, hon var minsann trött. Jag sov relativt bra, förutom när saturationsmätaren pipade ganska mycket ett tag... Imårse togs nya prover, de hade tänkt ge antibiotika via munnen, men nu var crp över 200! Flickan mycket piggare, ingen feber, konstigt... så nu ville läkaren sätta kanyl i hennes hand. Vilket inte var det lättaste...så till sist lade han i huvudet! Lunginflammation tror de att det är nu. Men ännu väntas nå provsvar. Men hon får antibiotika var 8:onde timme å äter å dricker och mycket pigg å glad! Jag kom hem, Jonas ville stanna på sjukhuset. Så sååja, detta var nu vår helg...