torsdag 20 juni 2013

en klump.

Dagen har förlöpt rätt bra. Elias har nudå sommarlov! :) Vad ska vi göra på sommarlovet frågade jag. - kjipp gjäsi, sa han. Så nå stora förväntningar har han inte i allafall! ;)
Man borde väl städa till midsommar oxå, så det började vi på med. Men så fick vi mommo å moffa på besök, när de for hem tog vi tripp, trapp, trull å badade alla. Flickorna var trötta, de hade bara sovit en kort tur ikväll...men vi gjorde allt för att hålla dem vaken. Halv 9 gick det inte mer, matade välling som gick trögt iåmed att de somnade hela toden. Jag bar upp Ella å hon började gråta. Grät å grät å grät...sen somna hon emellan å sen när hon snyftadeså hjärtligt började hon gråta igen...hon sov medsamma hon grät...så hon visste nog knappt vad hon grät åt...mycket grät här...;) jaa hon grät :D
Sen tog jag henne i vår säng å hade henne riktigt nära mej å hon slutade sakta med gråtandet. Så flyttades hon i egen säng. Å jag gick ner å fortsatte dammsuga å skura golv. Ella vaknade en till gång men somnade om!

Blev tipsad om en blogg om en mamma som är i exakt samma situation jag var i när jag blev inlagt på sjukhus! Det gör så oerhört ont att läsa att någon (igen) ska behöva uppleva precis samma sak...jag fick en klump i magen å det var nästan så jag började gråta... INGEN, nej ingen ska behöva uppleva att ligga i en säng å glo...men vad hjälper det fast man inte vill...om man inte har något annat val! Jag önskar henne all styrka jag kan å hoppas hennes tvillingar stannar i magen några veckor till!
Jag har parkerat skurmoppen, svalkar mej lite med något kallt helgen till ära, sen ska jag hänga lite lakan å sen gör jag som katten!







egen börs å tågbana.

Igår hämta jag Elias från dagis,  han ville inte hem för han var i skogen. Fast sen visade det sej att han hade ett lass i blöjan, för han tyckte han kunde stå i bilen påväg hem (som såklart inte var tillåtet)
Efter maten for vi å handlade, vi var ju inte precis ensamma i butiken. .. Hans far hade ju lovat att han fick ta sin börs med å köpa något, kanske för att han själv skulle få lite lugn å ro hemma...
Killen ville ha en låda med Brio tågbana, den var nedsatt å jag satte några slantar till så det räckte.
En överlycklig kille när vi kom hem över sitt köp! Den andra var däremot inte så nöjd, -flickorna har bara knällt! När jag kom hem blev de hur nöjda som helst! :) Så han tyckte jag behöver vara mera borta så de inte blir så "mamis"!
Passar mej utmärkt! ;)
Som tur är har vi ännu ett ledigt rum på vinden, som vi inte alls har möblerat, så där byggdes den nya tågbanan ihop med alla de gamla bitarna. Så nu behöver jag inte riva den varje gång Elias rum ska städas! Men först hade vi ju provbyggt den i köket! :)



Vi övade att vara på magen. Ebba försöker hela tiden svänga sej på mage, men har ännu inte lyckast!





Så var vi nästan såhär nöjda hela dagen! :)

onsdag 19 juni 2013

smider planer.




Nu får det bära eller brista, JAG SKA H A MITT VÄXTHUS!  ! Var igår med Elias till en kompis å de hade gjort ett jättefint växthus!  Själv har man ju väntat på ett eget typ i 5 år...
Men nu finns det ingen återvändo, fast jag ska ta skåpbilen å fara å köpa virket själv! Vet precis hur det ska se ut å det är inte alls invecklat. Värre att få ner det till pappers...

Bara jag som förstår mina krumelurer...

Midsommar planerna är spikade, nu är det bara att vänta på allt gott som ska bli tillgjort! Undrar ifall man ska handla idag ellet imorgon...

Ebba å Ella sover mycket bättre nu i egna sängar, fortfarande äter de ju, bättre vore det ifall de sko ha fortsatt med sitt halv 5 ätande,  men nu är det halv 3. Kanske beror på att de även far tidigare i säng än förut...
Halv 7 tog de morgon...för tidigt enligt mor! Elias var riktigt trött imårse. Men väl på fötter var det full fjång! Så glada vi till dagis går! :)

tisdag 18 juni 2013

Ebba tjejen.

Whoop whoop, Ebba är värd ett skillt inlägg ikväll ;) Inget gråt innan natten, heelt fantastiskt! :) Hon var t.o.m vaken när hon blev lagt i sin säng!

Ebba ♥

förlåtligt.

Kom mej lite tidigare i säng...natten gick lite bättre i natt. Halv 3 vaknade Ella, så grät hon så vaknade även Ebba. Med mat i magen somna de om till klockan 7 när Ebba vakna å vi gick upp. Så denna natt är förlåtlig. :) Så väckte jag storebror å då vaknade Ella samtidigt. Det har blivit enklare på mårnarna när de inte behöver mat direkt de vaknar, utan kan sitta lugnt å titta en stund.





Vissa saker jag vill ha gjort här hemma eller om jag kommer med nån ide', får jag alltid svaret - he gaar int! Många gånger vet jag att det går, så frågan är ju varför man alltid får samma svar... Nu har jag ju den briljanta idee'n omm att måla golvet här nere samma färg som där uppe... problemet är ju bara att det är laminat!  Så jag har googlat, där finns folk som målat laminatgolv och det har hållit! !! Så har även en golvläggare sagt att det går! Så nu har jag då provat måla en bit laminatgolv!




Jag putsade av det med björntunga å målade med pensel. Syns inte på bild, men i golvet ärdet lite struktur, så det ser lite ut som trägolv, precis som jag vill ha, så nu ska jag låta det torka å sen hamra å slå på det för att se om färgen lossnar!

måndag 17 juni 2013

tacka vet jag mina änglar.

Japp, idag har tjejerna vetat om att jag varit trött. De har varit så nöjd hela dagen, men iåförsej har jag nu inte gjprt nåt vettigt heller, utan mest suttit å pratat med dem eller haft dem i famnen...men såna dagar behöver man oxå.



Ebba t.v och Ella t.h Ebba har mest hela tiden just nu händerna i munnen.
Sen blev det sommarens första nypotatiskok!



Så slängde jag ihop en rabarberpaj till kvällens gäster som jag tänkte servera med glass till.




Jahapp vällingen sko tydligen heta potatis-morot, båda drack som de inte gjort nåt annat! :)
Nöjda å belåtna ända tills Ebba fick sitt utbrott...igen...Den andra sängen har vi burit upp, så få se nudå...nu är det iallafall tyst där uppe.
Livat var det här ikväll :) men barnen trivdes!
Ikväll ska jag försöka komma mej i säng...

voi snark.

Nu börjar det även kännas hos denna mor med de ätande nätterna den senaste tiden...
Idag känns det som jag sku kunna tänka mej sova precis hela dagen.
Högst på min önskelista nu är att få sova 12 timmar i sträck...
Kvällen gick bra, Ella drack vällingen, Ebba en del, båda var så trötta redan klockan 9 att de somnade, bar upp dem å efter en halvtimme vakna Ebba å hade samma procedur som de andra kvällarna, totalt förbannad! Inget duger utan hon vill helt enkelt bara gråta. Nå till sist somna hon! Dum som man är sitter man ju uppe till över 12 å tittar tv. Halv 2 sko Ebba ha mat! Halv 4 Ella å halv 6 Ebba. I natt ska vi prova ha dem att sova i skillda sängar, egentligen vill jag ha dem i samma för de har ju så mysigt. Men de ligger så uppefter varsinsida, så kanske de tycker att de int slipper å röras tillräckligt...eller vad vet jag, pröva kan man ju iallafall. Jag väckte Elias halv 8, hann ner å göra frukost åt honom, hämta Ebba som hade vaknat, matade henne å Elias for till dagis. Ella vaknade först strax före 9.
Första tiden var det Ebba som bruka vara den coola tjejen, men nu är det nog tvärtom, Ella är helt cool lugn på kvällarna å tittar mest på systerns utbrott!
Tacka vet ja att Jonas har morgonskifte denna vecka, kvällarna löper så mycket smidigare! Har fortfarande mitt loppisbord, går ganska bra, fast jag knappt hinner dit... igår föra jag dit lite mera å summan jag hade där var ganska hög. Pengarna har jag redan bestämt ska gå till en luftvärmepump! :) Igår for jag ut å klippa gräs, Elias ville oxå ut, han lekte så snällt i sandlådan å hade bra ro. Sista dagisveckan för honom å han väntar på sommarlov, frågar hela tiden när han får sommarlov. Sen är det ganska lång paus till mitten av augusti när han börjar igen, samma sak, varannan vecka!
Ikväll får jag besök av gamla arbetskamrater, ska bli kul! Ibland saknar jag den enorma gemenskapen vi hade på mitt gamla jobb, fast man oftast var led det så hade vi egentligen faenens roligt! :) Men man måste ju "vidga sina vyer" så man får pröva på nåt annat oxå...
Hade tänkt baka en paj, å förståss fattas det ju en ingrediens, så tur jag inte hann börja på!
Så jag vilar en stund på soffan istället sålänge flickorna sover ute...

söndag 16 juni 2013

testing.

Testar att blogga via telefonen. Köpte en ny igår nämligen. Kommer aldrig ihåg att ha kameran med mej, så därför finns ju oftast bilderna i telefonen,  så nu ville jag ha en telefon med bra kamera. Än sålänge är jag mycket nöjd!

En del av vad jag gjort ida....



Så nu har vi för några dagar framåt!