lördag 15 juni 2013

storkok.

Äntligen kom helgen, fast man bara är hemma väntar man ändå på helg, antagligen p.g.a att den andra oxå är ledig!
Denna vecka har jag varit helt slut, så därav oxå gnällig...
Vällingen gick ju inte riktigt hem hos flickorna, men igårkväll drack Ella 100ml, med lite tveksamhet, å i natt sov hon till 5. Så nu inbillar man ju sej att det var p.g.a vällingen.
Ebba däremot som brukar sova, vaknade redan 3...voi snark...
Då åt hon å somnade om, 5 åt de båda.
Förut väckte vi ju den andra alltid, men nu matar en av oss den som vaknar.
Ebba har fortfarande skrikandet på kvällen, egentligen är det ju inte länge, men det känns jusom evighet, så därför tar jag ju i oxå när jag berättar åt Jonas hur det gått, så han ens ska tycka lite synd om mej när han har kväll... ;)
Ikväll gjorde vi så att när de sovit sin kvällstur gav vi välling, för att de inte ska vara så trötta , å nu gick det hem, båda drack 100ml utan problem å de var nöjda efteråt. De spyr ganska mycket eller jättemycket, av vällingen kom det knappt något upp. Så idag börja vi även med potatis å morot. Vilka miner, inte alls gott! :) En sked in å en sked ut ur munnen...men lite fick de iallafall i sej.
Idag var vi till den större staden å jag köpte en lite mer avancerad mixer än den vi har, den gamla börjar väl bli typ 20 år... Så direkt vi kom hem pröva jag den, å den var som gjord för barnmatstillverkning :) Så här ska bli storkok. Med Elias lagade jag inte mycket själv, den första tiden, sen blev man lat å oj vad enkelt det var med burkmat...så få se hur länge det håller i sej denna gång...en bra början iallafall!
Huset har oxå blivit städad å badrumsfogarna fick sej en omgång, säger bara fy faen vad äckligt det kan bli i duschhörnan...är man faktiskt sådär skitig när man duschar...
Så badade vi barnen på löpande band, har tvättat 3 maskiner, jaa idag var en bättre dag när man fått uträttat en hel del, fast klockan var mycket när vi kom hem.
När vi kom till stan idag hann vi bara in i en affär å så var det 2 som var hungriga...råkade sej oxå att mommo å moffa kom dit, sådär i all hast försvann Elias med dem.
Så för oss andra blev det att mätta 2 små magar å även våra större magar.
Nu sitter man då här å tänker avsluta dagen med en svalkande dryck! ;)

onsdag 12 juni 2013

som på räls.

Elias for med mommo igår.
Den finska sommaren anlände ju igår, tyckte det var så blåsigt å kallt så tjejerna for inte ut å sova nå förrän på kvällen. Då fick jag söka efter sovpåsarna till vagnen som jag redan lagt undan.
De sov 3 timmar ute, hade nog sovit en stund till, men för att de skulle ta natt i någorlunda tid tog jag in dem.
Kvällen gick riktigt bra, Ella var så nöjd å bara låg på golvet å sysselsatte sej själv.
Ebba var oxå ganska nöjd, men som alla kvällar nu på senaste tid blir hon jättearg mittiallt, inget är bra, det är som att det kommer när hon blir riktigt trött.
Kvällen före var de hysteriska båda 2, så när de väl hade somnat alla 3 var tålamodet, energin å orken totalt slut!
Ebba grät en stund när jag lade henne i sängen, Ella var klarvaken låg bara där å tittade å sedan somnade hon.
Natten var lite oroligare, Ella åt redan halv 2, sen båda 4 å sen halv 7.
Så det är väl nog att börja smått med potatis, för de äter ju ännu på dagen med 3 timmar emellan.
Ersättning har ju som sagt ganska bra åtgång här, dedär småpaketen har jag helt skitit i, för de stakar ju ingenstans, halv liters finns inte i byns butik, idag fanns de heller inte vid sale. Surt att man alltid ska måst fara till stan för att få det man behöver...jag brukar inte kolla pris när jag handlar, men slog mej idag att titta vad en halvliters förpackning kostar "på landet" så 1.30 å i stan 1.19 10 halvliters räcker knappt en halv vecka. Såg en reklam på tv för blöjor igår, så på ett halvår byter man 1200 blöjor, så 2400 här då, jaa å plus Elias förståss. Bäst att inte räkna ut vad det blir i pengar. Den enda "fördelen" att få tvillingar är ju de 60 dagarna extra ledigt. Hade kanske hellre tagit 60 paket blöjor! :)
Såg en mamma i en tvillinggrupp på facebook som hade hamstrat 35 paket blöjor på en gång, kanske vore ett alternativ! :)
Ikväll har vi mammabarn träff från Elias grupp, hoppas det är lugnt här så vi kan fara, hade tänkt mommo sko sköta flickorna sålänge...

måndag 10 juni 2013

utvecklingssamtal å gnäll.

Helgen över, ny vecka.
Tjejerna vägde 5400g å 5750g, samma viktskillnad ungefär fortfarande.
De fick rota vaccinet å regerade inte desto mer på det.
Potatis blev lagt på framtiden, tycker det är så enkelt med bara mjölk å
de växer bra. Ebba är nu inom den "normala" kurvan, å Ella är riktigt
på gränsen att komma in i den.
Långa kommer de säkert oxå att bli som sin bror, de var 62 å 62.5 cm.
Elias är förkyld, igen. Jag själv oxå lite snuvig å sjuk hals.
Hoppas de andra klarar sej.
Fick äntligen tvättat av markiserna i helgen, gillar inte alls det skräp tallarna
slänger ur sej...
När jag höll på började det störtregna, säkert därav min hals oxå.
Den andra har varit varje natt med sitt "bondas" imårse kom han hem 4.
Jaa, tycka synd om eller...
Elias har blivit riktigt duktig på att cykla, trampningen går bra nu å han
trampar mest själv. Men tar nog ännu e tid innan man vågar sätta sej på cykel själv å fara ut å cykla, för omgivningen är nog mycket intressant.
Var på utvecklingssamtal till dagis imårse, kul att se hur han har utvecklats sen i höstas. Vad han har slutat/börjat med.
"Före sin tid" tycker de att han är, alla dessa frågor varför, vart, hur o.s.v som oftast kommer mycket senare har hann haft en tid redan.
Men frågar man inget får man inget veta!
Fast man ibland har svarat på samma fråga hundra gånger...
Han trivs på dagis, helt klart. Ångrar inte alls att vi lag honom dit, han lär sej mycket, ibland bättre å ibland sämre saker :) men så ska det ju vara.
I lördags var vi på truck meet, som tippat var inte lastbilarna det största intresset utan de andra maskinerna. Bra eller dåligt?! ;)
Tjejerna fick oxå vara med, men de sov nästan hela tiden.
Känner för en riktig gnällidag, men bäst att gnälla för sej själv...
Denna vecka har vi egentligen inget speciellt, mammabarn träff som jag hoppas vi kan fara på.Ifrågasätter detta halvfärdiga hus lite smått hela tiden, men det är tydligen inte så viktigt
med att få det slutgranskat...viktigare saker finns det väl...vet inte ens när den andra har semester om man ens kan kalla det semester när man delar upp den, men det är väl heller inte så viktigt....