lördag 13 juli 2013

mat å grillfest.

Idag har vi varit på språng mest hela dagen, men kul det även ibland. Elias var ända som åt lunch här idag iåmed att vi andra spara oss tills vi fick sätta oss till dukat bord vid min fammo å faffas villa! Å oj så gott det var, vi var alldeles stinna ännu när vi kom hem, så det tackar vi för!

Den här killen ska nuförtiden ha mjölk (!) å smör i precis all mat, t.o.m på sina franskisar med gurksallad sko det vara mjölk på...hmm...nå sålänge han äter kippar vi mjölk på å han e nöjd! :)

Flickorna är nu mycket reserverade för folk å nya platser, kan kännas lite jobbigt ibland, men det är väl att leva med å på övergåend. Ikväll hade de grillfest i byn, så vi hörde med fammo å faffa ifall de vill sköta en stund annars tar vi med dem. Men de kunde ha dem. Litegråt hade det nog varit när de hade kommit på att vi var borta, men båda två hade tagit natten när vi kom hem, så helt omöjliga hade de inte varit! ;)

Detta läge passar mej bäst nu.


Husbilen har vi fixat, så en liten resa blir det av. Ska bli skoj! Jaa, å Ikea är såklart med i rutten! ;) Funderar lite på oxå ifall jag sko höra med hon som var min rumskamrat längst påTays, ifall vi sko fara å hälsa på dem i ylöjärvi, men vi ska se...

fredag 12 juli 2013

frissabesök å husbil.

Tittuut! :)
Äntligen fick jag sätta mej i frissastolen, behövdes verkligen. Sen har jag inte alls gjort nåt vettigt på hela dagen, när barnen sov på eftermiddagen var solstolen min! Såhär somnade Elias idag...



Ikväll efter kvällsmaten kom vi på att det är Essedagarna denna vecka å passade bra när alla magar var mättade att fara dit.

Där fanns två grisar...

å en liten kalv...


Dessa små troll var oxå med, fast de knappt märktes av!
Vi hade tänkt att bara se på flytetygstävlingen, så vi hade inte tagit med nån mat till tjejerna, men de blev hungriga i lämplig tid å vi tyckte det gick bra att åka hem.
Imorgon får vi gå till dukat bord, ska bli skönt. För det är ett j*vla ätande mest hela tiden när alla är hemma...värst är det nog med far i huset som hela tiden behöver mättas!


Sakta men säkert...













torsdag 11 juli 2013

nej nu.

Nu vill jag faktiskt ha lite varmare vindar. Det är ju ändå mitt i sommaren.
Idag har tvättmaskinen i princip gått hela dagen, å en städning av huset var oxå på tapeten.
Elias låg en stund på soffan å ropade med jämna mellanrum, - har jag färdigt vilat nu? Nu får han egentligen välja själv ifall han sover eller ej, igår sov han ingen dagssömn, men oj så trött han var när det var läggdags å han sov till halv 10 (!) imårse. På eftermiddagen for jag å handla mat å in via loppis med lite kläder jag plockade ur Ebba å Ellas byrå, har sagt varje gång att nu förar jag inte dit nå mera för jag har haft bordet sålänge redan, men alltid hittar jag något nytt att sätta dit. Men nu får det räcka, tror jag avslutar det nästa vecka!?
Hade reserverat två biljetter till mumindalen av en som sålde dem i stan å jag sko hämta dem igår på kvällen, men så hade hans yngste son klippt sönder alla 5 som han hade till salu, typiskt! Läste på deras hemsida att barn under tre år slipper in gratis. Nu är det största problemet att vi borde hitta en husbil att hyra, vi konstaterade att det sko vara smidigast å mest rymligt att fara med en husbil! Såklart är vi ju ute i sista minuten när vi ska åka nånstans, alla andra planerar sin semester flera månader på förhand, men vi, vi planerar typ dagen innan! :) Så ifall någon har eller om ni vet någon som har en husbil att hyra ut i cirkus 3-4 dagar får ni gärna hojta till! Vi sko behöva den inom de två närmsta veckorna, tidpunkten spelar egentligen ingen roll!

Ebba å Ella drack sin kvällsvälling här nere å bars upp å vips 5 minuter senare sov de, säger bara, jaa det är mina barn det! ;)
Elias hade somnat när jag var till stan, så han är ännu uppe å leker, men det gör inget, man har ju bara sommarlov en gång i året! :)

onsdag 10 juli 2013

Ingen rubrik.

Natten gick som vanligt...mat 2 å 5...
Alla var uppe redan när jag vaknade :)
Vi spikar fortfarande på växthuset, eller vi, det är väl han som spikar.
När flickorna for ut på förmiddagen for jag till loppis å ordna lite.
Sen hem å göra mat å på eftermiddagen såg jag ut såhär...



Hade en välbehövd ansiktsbehandling hos www.vackradu.fi så skönt!




Har även något jag ska pröva nu i 2 veckor, så ska se vad det blir för resultat, så kanske ni får se före å efter bilder... ;)

Flickorna var en stund hos fammo å faffa idag, iåmed att Ebba är lite mamis börjar det nog bli nödvändigt med lite skötning hemifrån...

Igår på loppisrace hitta jag även ett par änglavingar, sko ju egentligen behövt två...men jag fotograferade flickorna liggandes på dem. Lägger inte ut de bilderna nå iåmed att det var bara blöjbilder.


Ebba & Blixten

tisdag 9 juli 2013

Loppisrace.

Ingen sommarvärme direkt idag. Sålänge flickorna sov å de 2 andra spikade där ute koka jag en hel kastrull med morot-potatis åt flickorna å frös in. Hade tänkt jag sko koka blomkål oxå, men tankspridd som man är glömde jag bort det! Mommo ringde å ville ha Elias dit, så efter maten förde jag honom dit. När jag kom hem for den andra iväg på lite virkeshandel, å jag å Ebba hängde tvätt, medans Ella hade slumrat till på golvet!
Sen for jag med en vän på loppisrace till grannbyn, riktigt kul å en massa fina fynd kom jag hem med! Elias fick en skogsmaskin, tjejerna fick varsin fina röda klänningar, å en del andra kläder, jag själv hittade ganska mycket i klädesväg, bäst var nog en chill norway tunika för en liten slant. En fin liten stol som jag inte riktigt vet om den ska vara i lekstugan, som blompall eller i växthuset...





Här hemma hade det gått bra, Ebba å Ella är riktigt duktiga på att somna i sina sängar nu. Så det kommer att vara så otroligt mycket enklare sen när semestern är slut för den andra.
Imorgon ska jag få njuta hos byns kosmetolog! :)

måndag 8 juli 2013

5 månaders kontroll.

Nu har vi prövat ge vatten 2 nätter när tjejerna har vaknat. Första natten vaknade Ebba halv 2, jag gav vatten, bara en slurk å hon somnade om. Så hon var alltså inte hungrig. Förra natten var vattenflaskan oxå med, gick inte så bra då. Jag själv var så trött så jag kommer inte ens ihåg hur de har sovit... På förmiddagen idag var vi på 5 månaders kontroll, Ebba 6820 gram å Ella 6540 gram. Duktiga tjejer. De fick även varsin picka. Har inte reagerat desto mera på den. Idag gjorde jag mangopuree', blanda även i lite banan. Ikväll fick de även gröt för första gången med nyponpuree', Ebba tyckte det var jättegott, Ella var lite mer tveksam!
Elias har varit lite hängig idag, hoppas han inte håller på bli sjuk...men han tog morgon redan vid 7 som även Ebba å Ella gjorde...

Jag for till loppis efter rådgivningsbesöket, går riktigt bra med försäljningen där. Sen via citymarket å storhamstra ersättning.
Växthuset håller på att få panel nu som bäst, så snart får vi nog ta första fikan där! ;)
Ovanligt lugnt hät hos oss är det nu...undrar varför... ;)
Skönt att få vara för oss själva oxå!