fredag 26 juli 2013

stackars mej.

Förra sommaren hade jag precis exakt samma sak. Så sju h*lvetes sjukt öra. Det gör ont å är precis som jag sko ha vatten i örat. Tänka sej, inga förbenade örondroppar får man på apoteket utan recept. Så sist var jag tvungen att fara till läkaren, hon såg då inget speciellt imitt öra utan tyckte det lät som jag hade vätska bakom trumhinnan, egentligen ville hon bara släppa iväg mej utan några droppar, men jag sa att jag kom dit för att få hjälp...nästa slag var ju att jag då var gravid (alltså inte nu ;) ) å hon visste ju inte riktigt ifall jag kunde droppa eller ej...men hon trodde...hmm...nåväl, jag droppade örondropparna iallafall å det hjälpte, men nu j*vlar hittar jag ju inte dedär örondropparna nånstans i detta hus, man blir så sur för jag har absolut inte lust att besöka någon doktor nu! Det är väl att fortsätta leta...
Man kan säga att det varit varmt idag. Jag å Elias for å veckohandla på förmiddagen, han tog en egen liten kärra, det har han bara fått göra förut ifall inte jag har haft nån kärra. Men nu hade vi då varsin å det gick bra, han gick snällt efter mej å plockade lite mat i sin! När vi kom hem fick vi sätta oss till matbordet å han öste in sina älskade potatisar! :)
Sen tog han vilan på soffan. Jag hann måla några bräder sålänge flickorna sov, de vill inte sova alls nå lång stund i denna värme... Elias for på övernattning till mommo å moffas, så vi fick käka koti pizza till kvällsmat ;) Elias tycker inte om det, så bäst att passa på när han är borta. Vi badade flickorna å de somna sött däruppe! Förra natten åt de bara en gång.
Nu hör jag att den andra har färdigt spikat panelen ett vad han hurrar :) Jaa det är väl ett "stort" happenings i den lilla staden, nästan så det har gått mej förbi, känner inget behov av det just nu...det kommer ju igen...



Gjorde en svalkande smoothie idag, den var god fast den inte ser så god ut :) men Elias tyckte inte om den...

torsdag 25 juli 2013

sommar.

Nu kan man väl ändå kalla det riktig sommarvärme! Natten förlöpte riktigt bra, Ella åt halv 5 å Ebba halv6, så kanske vi tar en ätningsfri natt i natt nudå!? ;) De tog en lite tidigare morgon istället, men klockan 8 är väl förlåtligt! ;)
Jag började måla insidan av växthuset idag, efter några tag konstaterade jag att vi behöver nog sätta nån sorts panel även på insidan. Som tur var den andra av samma åsikt oxå! Jag målade takstolarna 2 gånger å sen kommer det bli panel av lite olika bredlekar bräder, så de började jag måla oxå så behöver det bara målas ett varv till sen när de är fastspikade. Elias har badat i bassängen, flickorna har sovit lite sämre säkert p.g.a värmen! Ikväll var jag å Elias på en liten roadtrip till skogen å han berättade vad alla ställen heter där husbondens åkrar är, snacka om bra minne! Sen for vi vidare å titta på ett "föus" å mitt i ingenstans hitta vi en skogsmaskin! Flickorna har nu tagit natt å även den äldre är redo för sängen nu!

onsdag 24 juli 2013

pisshus.

En varm men blåsig dag. Baden-baden har varit min bästa vän idag, bäst att passa på när vädret tillåter. Vi sov till 9 imårse eller Ebba var väl enda som hade varit vaken en bra stund före vi steg upp! Ella sover mycket bättre än Ebba på nätterna, men ibland hinner även hon vakna innan man hunnit ner å värma flaskan. För Ebba ska ha mat med detsamma när hon vaknar, för då är man arg.
Elias har varit utan blöja hela dagen, vilket oxå märktes i klädskåpet ikväll, alla hans småkaliser var i tvätten, så vi har bytt en hel del idag med andra ord! Men han fick det i wc byttan två gånger oxå! ;)



Det var lagom varmt för att lägga vatten i killens simbassäng, som alltid slutar med att han har alla sandlådans leksaker där i å sen duger inte vattnet för att det är så mycket sand där...
Idag har man önskat ett par gånger, om ändå dagis skulle börja...tror han nu just har ett behov att få leka med någon, han har varit lite...jaa jag vet inte...rastlös kanske...



Spikas ännu, men nu är det inte mycket kvar! På eftermiddagen for vi för första gången å simma till "värnum beach" ;) Vattnet var iskallt, men vi fick iallafall doppat oss alla tre.



En bra dag, tänk vad allt blir mycket trevligare när vädret oxå är bra! :) Har frågat massor avgånger om Elias vill ha en stor studsmatta, men det har han inte velat ha, han har varit lite rädd att hoppa på dem. Men i söndas var vi på kusinens 8 års kalas å då hoppa han faktiskt, så nu sko han gärna vilja ha en, å vi sko få köpa en bbegagnad i ny skick...så vi ska se...jag vill såklart ha en ;) Men husbonden är helt emot dem...

Vi har haft en buske som vi inte vetat vad det varit för något, den har vuxit snabbt under dessa några år. Varje sommar har den bara haft gröna blad, förrän i år när den blommade för första gången å vi konstaterade att hallå, detta är ju ett körsbärsträd!

Så nu har vi såhär fina körsbär! :)

tisdag 23 juli 2013

trots.

Jaa det har vi haft hos oss idag...är väl 3-års trotsen som kommer nudå...å vad gör man, joo det man inte borde, hotar med en massa saker som att polisen kommer å såna grejer...
Men man orkar ju inte... Lite bra saker oxå, vi måste ta oss i kragen med "sluta-med-blöjan", för snart är sommaren slut å dagis börjar å då är det meningen killen ska vara blöjfri...hmm...nåväl, idag satt han iaf på "stora wc" å det kom iaf det "första" bestyret, så det är att fortsätta så nudå. Han fick ju redan en belöning förut när han satt på pottan. Nu har vi även tittat på nätet vad vi ska beställa hem till hans traktor bara han är duktig å börjar sitta på wc. Denna gång får han ingen sak före han far hela tiden på wc, för sist blev det ju bara en engångsgrej... Har möblerat om lite i Elias rum, fått upp gardiner i det rum som flickorna ska få (var väl på tiden med gardiner) Så har jag trimmat å klippt gräs. Elias har varit å fiskat med faffa å hem kom de med några abborrar som de grillade! Nu sover alla barnen, den andra är ute å jag ligger å smättar flugor å käkar popcorn...hmm... ;)
Imorgon lovar de ju iallafall lite varmare, skönt!
Tror jag ska gå ut en stund oxå förrän sängen kallar...







måndag 22 juli 2013

på hemmaplan.

Borta bra-men hemma bäst...njaa, hemma har man ju alla måsten, när man är borta får man bara vara. Nåväl, tvättmaskinen har gått i ett nu tycker jag sedan vi kom hem, men snart ser man botten på den oxå.
Elias ligger på vinden å sover, flickorna ligger här nere å halvsover. Nätterna har blivit lite bättre, en nattmatning mindre har vi haft nu de senaste nätterna. Ger välling nu oxå på morgonen å de har sovit som stockar på förmiddagarna i vagnen! Frysen påfyllt med potatis åt dem, så det räcker en vecka åtminnstone.
Sista semesterveckan för husbonden, å han håller på sätter tak på växthuset nu. Vädret tycker jag blir bara sämre för varje år på somrarna, snart har vi väl ingen sommar alls...
Ikea grejerna är ihopskruvade, borde bara få upp dem lite här å där. Köpte ett till sofföverdrag i svart, så nu lag jag det vita däruppe å så svart här nere, bra med lite färgbyte! ;)