lördag 5 januari 2013

Ingenting.

Här händer ingentig. Har fått en granne idag. Imorgon kommer kära Jonas. Elias väntar att mamma ska komma till kokkola. Imårse sa han att mamma ska komma hem.

fredag 4 januari 2013

Fredag.

På något sätt börjar man ju se ett slut på detta sängliggande snart... Resan började ju i vecka 24+1 Tillåt mej svära, fy fan. Gör aldrig om detta, ALDRIG! ! ! Ibland funderar man hur i hela världen har man orkat, utan att bli totalt galen, det är nog något man inte får svar på... Trivdes på alla sätt bättre i Tammerfors, fast allt var sådär halvt äckligt å gammalt, men tåjag hade ändå 3 goda grannar som räddade mej i 6 veckor, å så var alla barnmorskor så trevliga, snälla å omtänksamma. Här i Oulu har jag ju inte haft nån granne som stannat nån längre tid, å dessa som varit här, så är jag hellre ensam. Här vill de inte ens försöka på svenska, så är de så sura, kanske det beror på att jag talar svenska, men nu har jag ju varit tvungen att försöka på finska, för det som tar i en mest är att de börjar prata engelska, å då går det över min gräns, så jag måste börja med mitt svinska-språk. Tycker att sålänge detta är ett två språkigt land, så bör man väl hålla sej till de mest talade språken. Hade sett framemot På spåret ikväll, men här syns inte svt world av nån konstig anledning. Får kanske besök på söndag av Jonas, å vi hoppas detta är sista resan över 50 km iallafall. Har nog inte varit lätt för honom heller att varje helg vara på väg...

Nå äntligen.

Det blev min tur till sist. Det bådar gott här på oys. Livmoderhalstappen var nu 1,6 cm, så den hinner ju bli 4 cm än före v.40 ;) Barnen mår bra, de är som på några gram nära nu, A 1604gram å B 1597gram. Dessa blir nog inga brottare före de föds, men normala enligt tvillingkurvan. B har ju varit större allt sedan v.24, men nu har A kört om igen, säkert därför A har varit så livlig den senaste tiden. Det är exakta regler här, så i början på nästa vecka när jag är i v.32 sko de ringa till kokkola, lite surt, för man vill ju helst de ska göra det medsamma. Men, men -ja e ju vaan ti vänt! Idag kan jag väl fara i duschen nudå, har sparat det så in i sista för att inte anstränga mej nåt extra, så t.o.m skötaren fundera när jag tänkte duscha! :)

Vad får barnen egentligen.

Nu tycker jag faktiskt att vissa saker börjar gå lite för väl långt. Fick ett mejl om att det finns vissa föräldrar som tycker att glassbjudningen ska tas bort från dagiset när barnet fyller?! What? Vann slirar e?? Ska dagens barn få ha något roligt i detta samhälle, dockorna får varken vara vita, svarta, gula, en stor debatt angående årets julkalender i grannlandet, å nu ta bort något så liten sak som en glass! Tycker detta eller dessa barn då kan sitta utan glass när alla andra äter för att föräldrarna har bestämt så. Undrar då hur barnen känner sej?! Alla väntar ju ivrigt på sin födelsedag som barn, å ännu till att få bjuda sina kompisar på något är stort för många. Det vore ju annan sak ifall det handlade om 100 barn som fyller i året på dagiset, men så är ju inte fallet. Som tur hade personalen fortsättningsvis tyckt traditionen ska kvarstå, att barnet bjuder sina kompisar på glass eller nåt annat när det är deras födelsedag. Kanske det borde tas bort lite sötsaker hemifrån istället, så kunde ju alla barnen få glass på dagis iallafall! Väntar fortfarande på läkaren! :)

torsdag 3 januari 2013

Ingen undersökning.

Här har man då varit nervös hela dagen å sen blev jag inte undersökt heller. Det är nog dessa skötare som sagt fel, för läkare sa nog i fredags att vi tar på nytt nästa fredag, å det är ju imorgon. Men pissprov å blodtryck tog de iallafal! :) Annars en mycket tråkig dag idag...är egentligen ganska dålig på sudoko, men jag försöker göra dem ändå, å det bästa är att en timme kan fara galant om det är lite svårare. Så får man lite hjärnjumppa medsamma.

Tyst.

Varför jag är så tyst, joo jag väntar fortfarande på min tur till läkaren. Å det känns som evighet!

onsdag 2 januari 2013

Lyxhotell.

Man sko nästan tro man har bott på lyxhotell när man hörde slutsumman på räkningen från tammerfors... -Alltså vart fan lägger de skattepengan man betalar tå e dyrari ti ligg på sjukhus än ett vandrarhejm?? Om man sko räkna läkarkostnaderna för alla dessa 8 veckor är det nog knappa 2 timmar totalt som nån läkare har undersökt mej. Sen medicinerna, en stackars spruta varje dag, förutom en vecka adalat å 2 gånger tractocile. Sängen kan de ju inte täckas ta betalt för, så smal å ovekväm den är, maten har jag nog betalat staten för redan. Nån långvarig vård ska man nog inte behöva före man blir ruinerad. Här var de kvick nog att skicka räkningen direkt hem med grannen när hon for. Sjukhus ligger man ju inte på om man inte måst, men bidrag till de som inte orkar lyfta ett finger finns nog att fås...Nåjaa, nu e jag lagom sur för att säkert orka vara här ett tag till!

Mamma Muu.

Hemma börjar väl alla lediga vara slut, å vardagrutinerna infinner sej igen. Här börjar man känna sej allt orörligare... Bara att få vända sej på natten i sängen kräver en hel del, först ska kudden för magen flyttas över, sen den som jag har mellan knäna, sen ska hela kvinnan svängas å till sist ska magen lyftas över, så när man har vilopulsen på 85-95 är den ju garanterat 200 när man böukar å på... Tycker det sko finnas så man sko få en personlig tränare efter allt detta, sen när man är så långt så man måste börja fundera på att börja röra sej igen. Läste om att det ska bli dyrare igen med mathandladet å att det oftast drabbar barnfamiljerna. Så var det nån smartis igen som hade kommenterat att alltid när det handlar om några höjningar är det barnfamiljerna det är mest synd om, typ att de andra då?! Nå du din smartis, så drabbar det ju alla när det sker såna höjningar på saker man inte kan leva utan, men hur många pensionärer har ett huslån på över t.ex 100.000? Sen kan jag garantera att 2 som är pensionärer lever på mindre än en familj på t.ex 6 personer. -nå viri ho e vill, he drabbar all, mejr eldä minder. Men att detta land skryter med sin kela-bidrags-höjningar kan man ju bara skratta åt. Dessa stackars några euro spelar nog inte någon roll i slutändan. -He no bara ti arbejt å sii glad ut! Så tyckte läkaren att jag kan komma på undersökning redan imorgon, så få se då... Om 4 veckor är det meningen min mammaledighet ska börja, så få se om vi hinner så långt...

tisdag 1 januari 2013

Bumbleride indie.

Nyårsbesökarna har fart hem, å de borde snart vara hemma. Ett nytt år, med mycket spännande framför sej. Det största är ju att få veta vilka som bor inne i magen! Vaknade 4 minuter överv12 i natt över att det smällde här utanför nåt enormt, me tittade på klockan å tänkte, - he va he nyåri, å så somnade jag på nytt. Nu ikväll tog nog maten priset här, SPENATSOPPA!!! Vem i fasiken sko äta det?! Smakade, å nej tack! Så jag fick nöja mej med bröd å efterrätten, som tur har jag frukt, chips å godis, så jag borde klara mej till kvällsmålet! Idag börjar det nog bli dags för en dusch, 4 dagar sen sist, å jag tänkte det är bäst att fara idag, så kan jag supervila tills fredag när det blir undersökning, så jag blir flyttad till kokkola....hmm, det var ju det där med otur nu igen. Sen hitta jag tvillingvagnen vi ville ha i Åbo, så nu är den beställd, en rejäl chansning för jag har ju inte sett den, men Jonas har ju provåkt den. Sen är det ett relativt nytt märke både i Sverige å Finland, men har mycket bra kritik när man läst på nätet. Det är en Bumbleride indie. Det är så att har en vagn en funktion man vill ha, så har inte den andra det, men vi ska tro detta blir bra!? Hoppas man sko få hinna vara hemma ännu före dessa twins kommer, så man sko få lite tid med Elias ensam!

måndag 31 december 2012

2.0.1.3

Gott Nytt År! Snart är det 2013, å mitt nyårslöfte är att jag ska njuta av precis alla timmar å minuter jag får vara hemma nästa år, fast det är barnskrik, kaos, råddigt, smulor, jaa allt skit man kan tänka sej i hemmet, så ska jag tamejfan njuta av varje sekund, å aldrig klaga! Det var en trött å lite lessen Elias som kom å hälsa på mamma, en sån kille som brukar komma fram när man varit uppe för länge. Dagssömnen är något denna kille helst inte ska vara utan, men efter alla försök med att få upp humöret blev det bra! :) Han hade fått håret klippt å blev medsamma en riktigt storebror! :) Nu får jag vara ensam i rummet igen, skönt, för de förra grannen var en riktig hormoner-med-jämna-mellanrum-i-obalans. Så slipper att någon knäller om att jag borde släcka tv'n kvart över 9. Hör hur det smälls här utanför, men tyvärr ser jag inget. Jonas var på barnvagnsjakt idag å vi hade nästan bestämt oss för märke, men så fanns inte färgen jag ville ha här eller i någon annan utav affärerna i Finland å leveranstiden är över 2 månader. Ska försöka ifall man sko få den från Sverige å att priset inte sko skjuta i höjden. Vi hade ju bestämt redan att denna vagn inte sko kosta skjortan som den förra, men när man hittat nåt man vill ha är det ganska svårt att åndra sej. Men vi fick ju bra för de gamla vi sålde, så det är väl att sjunga lös resten... ;) Ha nu ett gått nytt år å ta hand om varandra!

Vecka 31.

Idag är jag i v.31, så lite på 12 timmar, så har vi ett nytt år å twinsen kan komma ut... Nå, helst inte, vi ska hoppas på några veckor till där inne i magen. Idag var hjärtljuden så lika, så läkaren ville jag sko komma på ultra, blev ju alldeles nervös när de kom å hämta mej. Men allt var ok, bebisarna mår bra å rör sej bra. Läkaren sa att antagligen så har apparaten tagit av samma hjärtljud. Så fundera de på att på fredag blir det en ordentlig undersökning å om allt är bra blir det kokkola. Ikväll kommer Elias hit med tåg! :)

söndag 30 december 2012

Granne.

Igår var det tänkt att en svensk granne sko flytta in här, men tydligen ville hon inte byta grannar hela tiden, så lät som om de räknar med att jag inte är så länge kvar här... Men på kvällen fick jag en annan, så vi pratar finsk-svensk-engelska här. Detta läkarspråk är inte lätt när man knappt vet vad det betyder på sitt eget språk. Så livmoderhalstapp, kan bli, life-mother-kurkku-tuppi... :D :D :D Hjärtljuden var bra, B hade hicka! Å nu är ju Jonas på väg hit, sicken tur, å imorgon kommer min Elias med Chuggington! Så deras nyår firas antagligen på hotellet å mitt nyår sover jag antagligen in, men det vore ju inte första gången!