lördag 2 februari 2013

Sjukstuga.

Detta var nog rent av ett envist virus som Elias har. Förra natten hade han en riktigt hemsk hostattack, sen efter börjar man ju oigga å höra på minsta andningsljud, så jag var vaken en lång stund in på småtimmarna. Han är medicinvägrare å prova febervägrare. Hostmedicinen går ganska bra (om man nu kan kalla det bra...) men ner far den iallafall, men febernedsättande är total katastrof, sen har ha kommit på att "spåtta" vilket betyder spy på vårt språk. Nu ska vi ikväll prova med en ny metod, men konstigt när han alltid vet när man försöker lura honom. Både Elias å jag var totalt sluta idag, så vi tog i med nästan 3 timmars dagsvila, å det var riktigt skönt! Har fått packat lite i bb väskan, ifall det skulle bli bråttom, så jag kommer inte tomhänt iallafall.

fredag 1 februari 2013

Februaribarn.

Idag var vi på ultra, halvt nervös för att det var så halt efter vägen å folk körde saktat å vi var sena. Men jag klampade in ganska exakt på min tid. Fick sitta i gungstolen sålänge vi hörde på hjärtljuden, idag var det mycket enkelt att hitta båda 2, å de var olika, så det var inte samma bebis som det brukar vara. Sen fick vi vänta en stund på läkaren, å så blev det ultra. Båda vägde något på 2600g å skillnaden på dem var 2%, så med andra ord mycket lika. Så var jag även öppen lite, så läkarna diskuterade å vi bestämde ett datum för snitt. Vilket blir nästa vecka på onsdag, så dessa blir inga marsbarn utan februaribarn. Så nu är det ju riktigt nära, känner mej ganska lugn mot den andra, men säkert hinner jag bli nervös ännu! :) På tisdag ska jag på lite blodprov å så ska de berätta hur kejsarsnittet går till. Efter sjukhusbesöket blev det ett snabbt besök via några klädaffärer för att nu ha något att sätta på barnen när vi far hem från bb. Så hade vi ju bara en halare från förut som vi gade på Elias när vi for hem, så det blev en till, men inte lika förståss. Finns så mycket fint jag sko velat handla, men jag hade då varit uppe sålänge, så jag började känna mej halvt yr å trött. For även i via barnvagnsbutiken å köpte en amningsdyna, har ju inge aning om den behövs, men bättre att ha en än att vara utan. Med Elias hade jag ingen, men blev rekommenderad nu när det är 2...så få se vad det blir av denna amning, men försöka ska jag iallafall. Så hade affären även samma barnvagn som vi beställt där, så nu fick jag ju se den IRL, å den verkar helt okej! Man är så van med den stora emmaljunga liggdelen å dessa korgar var ju inte alls lika stora, men ganska förståerligt ifall man ska kunna röra sej nånstans med den. Den håller ju iallafall "stockholmsmåttet", om det nu hjälper i detta land förståss?! Elias är lite febrig fortfarande, men bättre än igår. En kille som tycker om att leka "butik" , så han handlar å betalar å plockar saker i sin lilla Miffy väska. :) Så nu är det att vila de sista dagarna för mej, för sen lär det ju inte bli iallafall! ;)

torsdag 31 januari 2013

Doktorn.

Den stora fick lov att vara hemma med sjukt barn idag. Så de har hunnit ett varv till sjukhuset å blivit pickad i fingret, å tittat i öronen, detta är nog bara en vanlig förkylning med feber. Så hostmedicin fick han. Imorgon är det då min tur att fara till sjukhuset, undrar ifall jag borde packa tandborsten oxå?! Så mycket vet jag, att ifall jag måste lämna där, så ska barnen ut oxå, för jag tänker inte ligga där å vänta på bättre tider! Våran barnvagn har ju inte kommit än, så jag skickade ett halvt argt mejl till Åbo för några dagar sedan, igår fick jag svar å vagnen borde vara hos oss nästa vecka å de ber så mycket om ursäkt.

onsdag 30 januari 2013

Trött.

Efter att Elias for till dagis, kröp jag under täcket tillbaks. Sov länge, å när jag vakna var jag fortfarande trött, men gick upp för att äta å sen i säng tillbaka, men då somna jag inte utan bara vilade. Elias har varit förkyld nu en längre tid å idag ringde de från dagis att han har feber. Som tur var Jonas påväg hem då, så han fick ta hem honom medsamma. Så det blir väl en tur till farbror doktorn imorgon med honom, Jonas måste nog vara hemma, för jag klarar nog inte av att vara ensam med honom en hel dag i detta skick... Sen blir jag galen på dessa sjukhusräkningar som dimper ner i postlådan så fort man lämnat sjukhusdörren... men int hjälper det ju att gråta heller. Januari månad är alltid lika varje år, då kommer allt på en gång, men förklaringen är väl för att December månad möjligtvis delat ut lite skattepengar å man känner sej extra nöjd, så ska man ju förståss veta att man lever sen månaden efter!

tisdag 29 januari 2013

29.01.2013

Detta är då min första dag av mammaledigheten, vem trodde man sko ha kvar barnen i magen när denna dag kom för några veckor sen. Igår var jag ju till rådgivningen, högt blodtryck hade jag, som varit så låg när jag bara vilat. Men fick låna en blodtrycksmätare, å sen på kvällen var trycket helt ok när jag vilat. Igår var även första dagen jag varit uppe sådär länge i sträck. -er int e ejtta så ere na anat... Katten Blixten litar inte riktigt på mej sen jag kom hem. Speciellt inte ifall jag är ensam med Elias, så är han strax där. Alla kvällar ligger han på soffan brevid mej, sen när jag far å sova är ha snabb nog att komma efter å titta vart jag for. Imårse sko ha inte ens ut när Jonas for, utan han låg i sängen tills jag å Elias steg upp, sko sitta vid köksbordet när vi åt, han är kanske rädd jag ska ta Elias!? :) Nu väntar jag hem killen från dagis!

måndag 28 januari 2013

Dagisvecka.

Denna vecka är då en arbetsvecka som inte varit normal på ett bra tag här hemma hos oss. Jonas fick vakna runt 4 snåret å fara i jobb, som han inte kunnat sålänge jag varit borta å Elias fick vakna med mamma som vi brukade förut. Så vi satt å åt frukost på 2 å han var som en solstråle, fast han var lite sur när han vaknade å såg att jag låg på pappas sida, men jag förklarade hur det var, så sa han till sist att mamma får nog sova där då pappa är i jobb! Men helt utan hjälp klarade vi ju oss förståss inte, så fammo kom nog hit sen, å tog Elias till dagis. Själv for jag tillbaks i sängen, sovit halvt dåligt på natten, så jag sov 2 timmar till. Nu ska jag då försöka få på mej nå kläder som sko gå över magen (har ju inte köpt ett plagg på dessa 10 veckor) så det finns inte så mycket att välja på... Sen ska jag försöka få ut bilen ur garaget å fara till rådgivningen. Kommer att kännas konstigt att köra... Men först en kaffe så man sko bli lite piggare!

söndag 27 januari 2013

Söndag.

Här har sågats för fullt redan, jag å Elias låg under täcket å gömde oss, vissa har en tendens att låssas vara rädd för sågen... Kände mej halvkrasslig imårse å hann tänka "magafari på G". Men nu känns det bättre så hoppas int det är något sånt på gång... Tycker man hittar saker överallt i något hörn/skåp/åvanpåskåp, vet inte varifrån dessa killar har hittat allt. Sen blir man så oerhört irriterad när man inte kan riva i å ordna upp allt... Försiktigt gjorde jag nog lite iallafall... I detta hus saknar jag förvaring, ska jag före eller efter döden bygga ett nytt hus, ska jag ha flera hundra meter vägg med skåpar. Nu är det mest intryckt lite här å där, så man vet knappt vad man har... På magfronten är det lugnt, sammandragningarna är typ 1-2 om dagen, men denna mage börjar man smått vara led, å att inte kunna röra sej normalt. Nu blir det söndagslunch så småningom, något så fint som fiskpinnar å vitsås, men vill "lillchefen" ha det, så blir det så! ;) Är mycket dålig på att dricka, så jag har nu en flaska som jag dricker ur, för att veta lite mängd, flaskan är ju lillkillens å imårse när jag tog den då jag kände mej dålig, blev det ju lite hallå om flaskan. Försökte förklara att mamma e liti pipi å måst drick, men han var ju oxå pipi då mittiallt, var då, joo i handen förståss, för Blixten hade ju klöst för sisådär ett halvår sen!