fredag 30 augusti 2013

Racerfart.

Veckan som gott har farit med racerfart. Bara en dag som Elias var tvärtemot å inte ville till dagis, annars har det löpt på ganska smidigt på mårnarna. Imårse halv 6 ropade han på mej, första gången brydde jag mej inte i det, för jag tänkte att han vill stiga upp. Men när han ropa andra gången steg jag upp å for till hans rum. Han behövde på wc, så vi gick ner å sen upp i säng tillbaka! Duktiga storebror! Jag for med vagnen till posten å apoteket idag, de sov på vägen dit, men på hemvägen tyckte de att de sovit färdigt. Så båda två var vaken ända hem! Så det blev lite konstiga sovturer idag. Efter maten var de så trötta så jag lade dem i deras sängar, tänkte att de sover ändå bara en liten stund så ingen vits att lägga dem i vagnen. Men så drog de till med 2 timmar här inne, mycket ovanligt! Vi hade bestämt att Elias behöver vara lite ensam med mej å Jonas utan Ebba å Ella. Så när han kom hem från dagis förde vi tjejerna till fammo å faffas. Å vi for till den större staden för diverse inköp å veckohandling! Konstigt nog går tiden så fort... Så klockan var redan vällingdax när vi kom hem. Först skulle Elias inte alls med, för han ville vara med faffa. Men till sist kom han nog med. Men i bilen hem fick vi nog på klart att nästa gång ska han vara hemma å Ebba å Ella ska komma med! :) Håller som bäst på att måla våra köksstolar, men färgen tog slut igår, men nu har jag mera så det ska jag fortsätta med imorgon. Så är det dax för lite storkok oxå, tjejernas mat håller på ta slut. Tjejerna har ätit gröt på morgonen nu nästan hela veckan. Går nästan lika fort att mata dem gröt som välling, för gröt hör till favoriten. Båda två satt i matstolen idag när jag mata dem, gick bättre för Ebba, Ella är lite mera ostabil ännu. Huua, snart är de 7 månader, otroligt!

torsdag 29 augusti 2013

Vi trappar upp.

Vinden är ju som sagt inte klar, vet inte om den nångong kommer bli heller, men man kan ju hoppas...att gnälla fungerar inte längre...men men...








Elias tycker inte om när man städar å plockar upp i hans rum, så oftast är det leksaker överallt. Där ligger de oftast tills man sagt nåt styggt ett par gånger när man trampat på det tillräckligt många gånger...

75:an

Där somnar han snällt (kan väl räknas på 1 hand de gånger han kommit ned) varje kväll.



Bruder leksakerna hör ju till favoriterna, utbudet i affärerna är inte det bästa, oftast samma saker i olika affärer. Men...vad vore världen utan internet, å där finns ju allt! ;)





Ebba & Ella har inget annat än dessa i sitt rum, men alltid en början på något...



Inte det mest praktiska med två spjälsängar, men öycka var väl ändå att de var två! ;) Tycker de är för små ännu för att sova i eget rum å sen är det ju oerhört smidigt att bara sätta ut handen med flaskan när de ska äta :) Men vem vet, kanske de skulle sova bättre i eget rum...



Nu ska jag koka kaffe tills den andra kommer hem. För jag har fått en ide' om köksstolarna... Å mina ide'er brukar inte vara så högt uppskattade, men kanske det går hem bara han får lite kaffe!? ;)

onsdag 28 augusti 2013

Välkommen till oss.

Tänkte bjuda på att kika in lite hos oss. Att leva i småbarnsvärlden innebär ofta sand å grus på golven, saker överallt, tvättberg på hög, obäddade sängar å jaa allmänt stökigt. Det vet alla som har eller haft barn! Man vill ha ett städat hem, men oftast hinner man eller orkar helt enkelt inte... För när det är lugnt i huset är det oftast bara skönt att sätta sej ner å dricka sitt kaffe i lugn å ro! :)

En kvist som oftast är full med barnvagnar å bilstolar.


1...2...3


Klädförvaring i hallen har man ju inte för mycket av precis...




Köket-hemmets hjärta...eller hur det brukar sägas...mycket tid spenderar man ju där i varje fall...






Här delas oftast dagens händelser! 



Det blev lite omvänd ordning, spisen hör till vardagsrummet...


Som vanligt...favorit kanalen enligt vissa...








Tvätt som väntar på upphängning...


Citat ur "Knacka på boken" -vita dörren, du har kommit ut igen!


Nästa gång trappar vi upp till vinden... Nu ska jag äta min lunch! Vi ses! :)

måndag 26 augusti 2013

Måndag.

Denna vecka känns det nästan som att stiga upp för att gå till jobb när man har klockan som ringer. Elias- dagisvecka.
Igår var far å son å samlade ihop en massa skrot som legat i skogen som ska hämtas av nån skrot-nisse!

Ska man jobba behöver man ju ha arbetskläder oxå!


Sålänge sov Ebba å Ella, så det var knäpptyst här inne, man kunde t.o.m höra sej själv andas.

Klott-Fia Ebba som inte längre hålls på täcket.


Dreggel-Fia Ella som inte heller hålls på täcket.


På eftermiddagen konstaterades att min bil fått sej en smäll i framkofångaren, surt, skit surt! Tvättade bilen på fredagskvällen, då var där inget, så det har antagligen kommit när jag besökt den stora marknaden... Så nu är det bara att föra den på lite målning å omplåstring då... Igårkväll for Elias på båtutfärd med fammo å faffa, här hemma klipptes det gräs värrigare. Sen bada vi Ella å Ebba före storebror kom hem, för då var det hans tur!

Nybadade tjejer.


Så har vi ju nuförtiden en riktigt duktig kille som gör alla diverse bestyr på pottan. Han är även utan blöja nattetid. Igår på morgonen när han hade vaknat före oss andra hade han gått ner på pottan, tvättat ur den å spolat efter sej. Sen kom han upp å väckte oss andra! :) Så idag skulle han heller inte ha nån blöja när han vilar på dagis. På förmiddagen tog jag en tur med vagnen för att posta ett paket å på hemvägen bräkte dessa söta får åt mej!

De hade gärna fått följa med hem! ;) Fast Elias säger han ska ha kalvar, men jag tror vi ska börja med ett par får...


När jag kom hem fick jag ett snabbt besök å blev 3 lingonsylts burkar rikare, det tackar jag för. Så fick jag även en tidning där det fanns ett reportage om trillingar! Tack gode Gud ändå att det bara var två, för det räcker minsann till å blir över! Nu ska jag koka kaffe å så småningom börja fundera över "vad blir det för mat".