lördag 29 december 2012

10.000.

Bloggen har nu haft 10.000 sidvisningar, varav 500 är Jonas (som han alltid säger) Hjärtljuden var bra idag oxå. Tror det börjar bli dags att ta sej en dusch idag känns det som... Igår började jag tänka på "mommon på tays" hon som alltid ville veta hur jag mådde som alltid gav mej 2 mjölkglas, som så gärna pratade svenska, å när jag var fastspänd påväg ut från avdelningen med ambulanspersonalen sprang hon efter för att önska mej Lycka till å God Jul! Såna "mommor" har jag inte sett skymten av här. Bara såna där som halft hatar sitt jobb, men som sliter de sista åren före pension, för hemma sitter ju gubben redan å röker pipa i gungstolen... Har sett en veckas avsnitt av koka mera programmet, ätit konfekt så nu är det att vänta på lunchen. Å imorgon kommer Jonas :) han sko ha en städdag idag, där har väl inte blivit ordentligt städat på 3 veckor...men men, Elias behöver komma först nu, så veckostädningen är nu inte hela världen (sålänge jag inte är hemma ;) )

fredag 28 december 2012

Eftermiddagskaffe.

Nu har jag varit på ultra, allt riktigt bra. Blev inskuffad med rullstol, å rummet är väl ca. 10 meter från mitt... Läkaren var mycket noggrann med sin koll, att ligga där helt still, värme så till sist börja jag må dåligt, men då var hon klar så jag fick sätta mej upp. Livmoderhalstappen ville hon inte alls kolla, för att inte irritera den mera än nödvändigt. Så wc å dusch fick jag fortsätta med, så frågade jag lite försiktigt om kokkola, å hon sa att om en vecka å 2 dagar är jag i v.32, så då får man fara till central sjukhus...så få se då... ifall int jag nu har fött före, men nu just känns det ganska långt bort... Elias är med mommo å moffa, Jonas på jobb, inte helt lätt att vara ensamstående pappa, han tycker nog jag kan börja komma hem... Jonas kommer hit på söndag, å Elias på måndag ifall hans förkylning inte blir värre. En kopp kaffe har jag fått å nu har de Pippi på rymmen från tv. :)

Fredag.

Dessa analys apparater tycks vara nyhet på alla sjukhus nu. Märks iallafall att sköterskorna är lite ovana. Den fungerar ju lika som ctg, men man får väl bättre syn på hur barn i magen mår, å så räknar den till sist ut en massa som jag inte vet vad. Nå, idag lär det väl bli ultra nu då, frågade för säkerhet upp det en extra gång, å hon sade jaa. Denna sköterska pratade på som om mitt modersmål hade blivit stejnfinsk över natten, försökte påpeka att jag förstår inte allt hon säger, men här babblades det på... tala för dej själv tänkte jag. Så hade hon lagt dessa grejer på min mage å hon stod här å titta å tyckte hjärtljuden var mycket lik varandra. Så jag sa at jag tror det är samma bebis. Nej, tyckte hon å gick ut. Där låg jag då å tittade på hjärtljuden, å nog var de exakt lika. Så kom hon in efter 10 minuter å konstatera, joo dessa är nog för lika. Så sökte hon en stund på nytt efter A, å så prövade vi på nytt, å nu var det rätt! Så fick man igen ligga i en obekväm position en stund till... Lunchtime...

torsdag 27 december 2012

En vecka.

Tror att jag varit här en vecka nu... Har tittat Emil å Pippi nu i dagarna 2 från tv, det går ju oxå... Hemma är Elias krasslig, hoppas det inte blir något långvarigt?! Tydligen var jag inte så viktig, så något ultra blev det inte idag iallafall.

Hundrade inlägg.

Detta är då inlägg 100 som jag skriver, wow...eller så inte... På eftermiddagen ska jag troligtvis på ultra, lät som om det är bråttom här idag. Hemma var de osams redan från morgonen, vissa vägrade äta frukost. Så det prövade den andras nerver hörde jag, ha som annars brukar vara ganska lugn... ;) Men idag lär det vara väder så de kan fara ut å springa av sej sin överlopps energi! Annars är det nog bara som vanligt här!

onsdag 26 december 2012

Finskona.

Har haft mor å far på besök på eftermiddagen. När de for hem åt jag kvällsbit å for i duschen, hade även fått nya lakan i sängen, intressant liv man har... Så satt de där päiväsalissa, dömte finskona...ibland blir man smått irriterad över detta språk som är så förbannat svårt...ungefär som ryska för mej brukar jag säga åt Jonas. Så sko man få sitta där päiväsalissa sko man ju se ut som ett "mähä" (som ove i boken jag läser sko ha sakt) så lika bra man sitter här i sitt rum å bara ser gravid, fet å svälld ut. Nu ska jag nog ringa Jonas för ungefär hundraelft gången idag! ;)

Duktiga bebisar.

Fina kurvor på ctg maskinen tycker skötarna varje dag nu! :) Fast A fortfarande är lite finurlig att hitta, men sen när "hen" är hittad Är "hen" exemplarisk! :) Herregud vad löjligt med ordet "hen"!

tisdag 25 december 2012

Tvilling grannen.

Hade tänkt skicka God Jul åt tvilling grannen från tays igår, men glömde helt bort det. Ikväll skicka hon å fråga var jag är när jag inte var på 4A i 9:ans rum när hon sko komma på besök. Så hade hon även skickat bild på tvillingarna med tomteluva, oj oj vad den ena är mindre, men han kommer väl ikapp så småningom. Här är nog allt bara lugnt fortfarande, först när jag kom hit tog de ju ctg 2 gånger per dag, men nu slarvar de bara in apparaten på morgonen, å på kvällen lyssnar de bara med en sån som de har vid rådgivningen. Bra hjärtljud säger de å går ut. :) På tays försökte de få mej att börja picka klexane sprutan själv, å här frågar de varje kväll ifall jag vill picka själv. Nej, fy fan heller, är ju livrädd redan när skötarna pickar. I kokkola ville de picka brevid armhålan, på tays magen å här på oys brevid armhålan. Blir förreste inte klok på dessa graviditetsveckor å dagar, sköterskan sa att jag är i 30+1, skit samma, ska ju fortfarand ligga här...

Juldagsmorgon glimmar.

Gomåron!

Man kan säj att det goimmar idag, för nu får ma då skriva veckorna
30+0, :) äntligen, det har varit en lång väg hit, så bara de hålls i magen
en vecka till, så är det ett nytt år. ( tänker mest på Jonas så han ska få längre pappaledigt) eler var det så han tänkte mest på det själv... ;) För efter nyår sko det igen ändras med pappans ledighet, det gjorde det oxå när Elias blev född. Sen är det 6 veckor på sjukhus idag, det behövs inte firas. Imårse vaknade jag av "Godmorgon och varsågod" , jejj en som försökte iallafall... Nu har även bebisarna vaknat, full fart därinne. Elias var så glad över alla julklappar som han fick, å idag blir det lite till. Jag frågade när han var här vad han sku få av tomten, en rattkälka, sa han. Konstigt nog så ska han få en sån idag... :)

måndag 24 december 2012

Jul med Pippi.

Tittat på Pippis jul, hon var oxå ensam, fast Herr Nilsson å Lilla gubben
hade hon ju förståss.
Sen kom Emil i Lönneberga, så även det gick hem hos mej, så en lugn
jul kan man säga det har varit.

Fick riktig jullunch till mat idag, godkänd var det iallafall, sen hade jag
sköterskan att koka kaffe på eftermiddagen.
Middagen var just serverad å där tog denna julfeelis slut, fisksoppa...
kunde de förstöra julfriden mera, men en röd servett var det faktiskt
på brickan...hmm..men herregud, vi fick ju fisksoppa i lördags.
Elias hade med sej salt å peppar från tåget till Tammerfors å nu när
de kom hit hade han salt från Abc, vilken tur, för salt vet de nog inte
vad det är här...

Blir väl en ctg runda så småningom sko jag tro, förut var man van med
att de lyssnade 2 gånger i veckan, här är det 2 gånger per dag!

Ska bli spännande att höra vad killen hemma säger om julklapparna! :)

G o d J u l .

Så var julaftonen här igen en gång.
Lite variation blev det i mitt firande detta år...
Vaknade av en levade flöjtspelare imårse, som stod i korridoren å
spelade några julsånger.
Risgrynsgröt till frukost t.o.m, så en liten skinkbit till lunch hoppas
jag på...

Grannen har flyttat ut, så nu får jag vara ensam, skönt egentligen
när man ändå int kan prata så mycket...

Hoppas alla får en riktigt God Jul! :)

söndag 23 december 2012

Soppa.

Snålsoppa, fy fasiken så vidrigt, rent ut sagt en hemskhet...
Men här är det ju inte så enkelt att "gå-i-skåpen" när man är snål på
något, så tyvärr får man tvinga i sej den mat man blir serverad...
Som tur har jag lite choklad å chips i min låda...

Elias å Jonas har farit hem, han var en riktigt duktig å exemplarisk
2-åring här på sjukhuset, fast tiden kan bli lite lång när inte jag kan
lämna sängen.
Han hade funderat ifall de har nån sopmaskin här i oulu som de hade
i Tammerfors, så jag sa att jag tror inte det. Men strax före de sko fara
hem hördes ju en sopmaskin i korridoren. :)
Så är han så nyfiken å ska titta, sen är han rädd på samma gång, så han
vet inte riktigt hur han ska vara... :)

Nu kör vi hårt denna vecka så den är snabbt förbi, så ni där hemma kan
sluta äta er feta å återgå till jobbet! ;D
Nej, men för min del får den gå fort!

Inte en enda sammandragning på hela dagen idag, igår hade jag 2, å det
är tillåtet att ha en i timmen (åtminnstone på tays var det)

Grannen är tillbaka å jag tror det är okej med henne...


Julstämning.

Godmorgon!

Ibland är det bra att man inte förstår det andra språket så bra.
Det blev iallafall bråttom med grannen när de inte hittade hjärtljudet
på barnet...
Nästa vecka ska jag absolut fira när man får börja sätta 3 framför
veckorna. Allt kan ju hända, men bara den där 3:an gör att det känns
tryggare på nåt sätt!

Så nu väntar jag på att favoriterna ska komma, så vi kan kramas! :)

Imorgon är det julafton, har nu ingen julstämning direkt...en jul på
11 år som inte jag å Jonas är tillsammans, å det ska vi väl klara...tror
inte jag är enda som ligger på sjukhus en jul!?

Fast helst hade man varit hemma, hemma precis alla dagar dessa 6
veckor man har varit på sjukhus.