lördag 6 juli 2013

5 månader.

Jaa-a, tänk va tiden går, som alla säger. Idag blir våra underbara tjejer 5 månader!




Prövade även att ha dem i sittdelen i vagnen idag, kan än en gång konstatera att vagnen är mycket smidig!
Hela dagen har det varit växthus på schemat.  Dörren å fönstrena är nu på plats. Vi har mycket skräp i vårt uthus, men ibland oxå en massa fynd å bra-att-ha-saker. Som dörren som fanns där, hur fin som helst bara den får en omgång färg på sej.




Elias gillar när det är på gång här hos oss, så när vi far in för mat å diverse måltider, ska han fort ut igen.
Mommo var här för att sköta en stund när vi sko sätta dit fönstren, men Ebba var en riktig tväris, mammas tjej...
Nu är det dax att avrunda en bra dag med en dusch!

fredag 5 juli 2013

semestertider.

Oj oj, dessa tjejer är minsann morgonpigga. Strax efter 7 var det idag igen...gonatt...
Tycker jag har inte gjort nåt annat än tvättat idag. Tvättkorgen var full, Elias har varit utan blöja å blött ner sej... På eftermiddagen hade vi kaffebesök, efter att de for hem var det att åka å fylla på kylskåpet. Hade lovat ett svagt ögonblick att Elias sko få en slåmaskin om vi hittar en sån...det hittade vi ju inte, men en Bruder teleskoplastare blev det. Vi åt på "Dack donalds- mc donalds" tjejerna fick lite rea kläder. När vi kom hem, stod gräsmattan på tur, så nu behöver man int sucka över den i helgen iallafall, för växthuset är det som är helgens att göra. Husbonden har nu semester 3 veckor! Nu är jag trött å tänker ta natt...

Underbara ungar ♥

torsdag 4 juli 2013

energilös å enjoparty.

Vi äter lite nu som då på nätterna, orkar inte ens titta på klockan mera... Ebba morgonpigg redan halv 7, Ella strax efter 7. Elias sov till halv 9. Efter att alla magar var mätta for vi ut! När vi kom in gjorde jag mat, å oj så besviken killen var när han inte fick sina älskade potatisar...men till slut dög även spaghetti.
Som tur sov Ella sålänge jag matade potatis åt Ebba, det går liksom ganska mycket smidigare när man får ta en i gången ;)
Ikväll har jag varit på Enjoparty,  ensam, skönt! Tjejerna höll på ta natt när jag kom hem, gick som på räls! Jag å Elias for å plocka jordgubbar, han hade sån energi så han behövde springa av sej lite före vi gick in. Nu sover även han, å jag borde städa om det överhuvudtaget ska bli gjort...




onsdag 3 juli 2013

plommon.

Natten kändes lite bättre förra natten.Fick sova lite längre turer iallafall... Imårse var det Ella som var morgonpigg.
Vi for på en promenad, vilket blev lite för långt för Elias, men gick bra till slut. Vi stannade å pratade med en som är lika gammal som Elias som bor en bit härifrån!
Ebbas potatisintag slutar alltid att det är klått överallt, hon surrar å kör som bara vad när hon ska äta... De har nu lite trög mage, så jag tänkte hoppa över bananen idag, men så kom jag på plommonpure' när jag var till butiken.
Så det blev banan-plommon puré idag då.

Växthusbygget framskrider lite i taget.



Ikväll for jag å Elias på kaffe till en vän, var där en bra stund å när vi kom hem hade båda tjejerna tagit natten. Ser ut som om de har blivit vana med nattningen i egna sängar nu. Hade inte varit några problem alls, å igårkväll sko Elias natta dem. Så han låg i vår säng, höll dem i handen mellan varven å vred upp mobilen åt dem. De somnade å han var nöjd. Ikväll sa han att han oxå sko natta dem, men de hade ju redan somnat.
Nu har jag själv druckit en panna kaffe känns det som...så får väl vara vaken ett tag till...

tisdag 2 juli 2013

plötsligt händer det.

Förra natten var inte alls kul, hann bara somna å så sko tjejerna ha mat...halv 1, halv 3, klockan 5 å 20 över 7 var det gomåron för Ebba! Hon å jag gick ner, jag var som en zombie..
Hon somnade i sittern en timme å Ella å Elias sov till 9.
Skitväder i stort sett hela dagen, så vi var inne hela dagen. Jag å Elias var å plocka jordgubbar när Jonas kommer ut å säger att Ella har svängt sej på mage helt själv :) När vi kom in sko jag filma, men då ville hon ju förståss inte, men så fort jag slutat filma vänder hon sej igen.

Telefonen vill inte samarbeta nu just med varken filmklippet eller foton.
Vi flyttade nu ena spjälsängen på andra sidan vår säng, har nog säkert ingen betydelse över sovandet, men vi kan ju alltid prova...
Detta med att de inte sover är ju något helt nytt hos oss, tror jag har vakat 2 nätter under Elias 2 år och 9 månader, så man är en aning bortskämd! De somnar ju nog om, men det ska vara mjölk före, annars gråter de. Tänkte man kunde prova med vatten istället...



måndag 1 juli 2013

vi äter.

Har varit lugnt här ett tag, anledningen är väl att jag inte hunnit skriva, eller att det som jag vill skriva inte passar här...
Nåväl, här mås det iallafall, vi äter mest på nätterna nu å är allmänt oroliga...så nu just känns det ganska tungt faktiskt, så jag hoppas vi snart får tillbaka de nätter vi hade förut. Nattningen har väl kanske blivit lite bättre, ibland gråt, ibland inte!






Vi har haft en grävmaskin lånad i helgen, å vi fick se skopans första tag till något som ska bli ett växthus så småningom. Än är vi långt ifrån, för det finns ju många trutar som ska ha lagt fram sina åsikter...å jag är ingen arkitekt utan vet bara hur det ska se ut när det är färdigt! Vi gör på vårt sätt, för det är ju ändå vi som ska ha det, så får andra göra som de vill på sitt eget hus!
Huvudsaken med detta växthus är inte att driva upp plantor i överflöd, utan vill ha det mer som en plats att sitta å dricka kaffe i, gå ut i när barnen har somnat å det är skymning ute å bara få känna lugn å ro! Men såklart ska det finnas en å annan tomatplanta där.

Konstatera här om dagen att vi har alltid något som blommar här på tomten, konstigt för det tänkte man ju inte precis på när man valde vad man sko plantera. Så precis när björkspireorna slutade blomma, började nå andra buskar, (fråga inte namnet, det intresserar mej inte att komma ihåg) att blomma! Grävde även en liten plätt på gräsmattan som jag tänkte plantera nåt på, som kanske utvidgar sej med åren...