torsdag 7 mars 2013

Sol ute-sol inne.

Värsta med denna sol är alla dammtussar som kommer fram, men idag har jag inte energi att ta kål på dem, så de får flyga runt bäst de vill här hemma. Förra bilen vi hade var det utrymmesbrist i bakluckan, nu har vi utrymme där, men baksätet är inte tänkt för 3 barnbilstolar. Så idag när vi skulle alla iväg fanns det inget annat än att Elias måste börja sitta där framme... Vi var alla hemma på förmiddagen å alla med till rådgivningen, så hej hej här kommer vi... :D Tjejerna växer å var mycket duktiga. Ebba sprängde 3 kilo å Ella kommer nog efter i sin takt med 2,8 kg. Jaa, så namnen A och B byter vi ut den 23:e denna månad till Ebba å Ella! :) Dagsvilan för storebror drog ut på tiden idag, så han ligger ännu å sover.

onsdag 6 mars 2013

1 månad.

Flickorna en månad idag, så tiden far med andra ord. Jonas började i jobb idag efter 3 veckors pappaledighet. Som jag visste, så har Elias varit mycket snällare när han varit ensam med mej, förutom när det var matdax för tjejerna, så blev vi ganska så osams... Men kanske det flyter på bättre imorgon?! Allt onödigt gnäll å klott vid matbordet har varit borta när det bara varit vi två. Å nu sover de alla så sött å jag själv halvsover...men ska amma en gång ännu före jag kryper under täcket. Nu när man är ensam på kvällarna vore ett tv absolut nödvändigt här på vinden, så det får nog bli nästa gnäll åt husbonden! Imorgon är det en månads kontroll på rådgivningen, ska bli intressant att se vad de gått upp på en vecka! Idag hade vi dem även att äta ur flaska, så att de ska bli van med det oxå, så att jag inte är bunden. Man tycker att 3 timmar mellan måltiderna är relativt lång tid, men en sväng till stan t.ex å tiden är mycket kort. När Elias var liten å det var blöjbyte fortfarand på natten å Jonas var pappaledig brukade vi ha att vi turades om på natten att byta. Sen när han for i jobb så lät jag honom sova å tog nätterna själv. Nu när han har varit ledig har vi båda stigit upp för att det ska gå så snabbt som möjligt. Nu funderar jag ifall jag ska vara lika snäll nu när han har börjat jobba å låta honom sova... ;) Hmm... Jaa-a, får väl tacka de högre makter för att dessa tjejer är såhär snälla, *peppar peppar*. Så detta avslutar vi med en Goo' natt! ;)

tisdag 5 mars 2013

Såja.

Dopdatumet klart. Bara att bestämma alla namnen nudå... Jag å Elias var en sväng till jobbet idag med skattekortet, där var det sej likt. Lite dryft får man väl...men bara lite! Så fick jag äntligen beställt tid till kosmetologen, ett frissa besök borde oxå bli av så fort som möjligt. På eftermiddagen hade vi tid för faderskapserkännande, var ju inte riktigt enkelt att veta vart man skulle, å sen att sitta vid socialkontoret kändes som att alla tänkte lite, vad gör de här. Var ganska mycket papper att skriva under, för båda barnen sku ha skillda papper, så säkert båda har samma fader, höhö ;D Igår hade jag å Elias en förmiddag på stan, att en 2,5-åring redan vet vilka butiker som är ointressanta å som man fort ska ut ur, precis som sin far... Halpa halli va mest intressant, resten hann vi knappt in i före han redan var påväg ut ur. Så fikade vi på cafe' å hade det riktigt lugnt å skönt. :)

söndag 3 mars 2013

Mars.

Mars redan, vart far tiden? Tyckte det kändes som om julaftonen bara var för några veckor sedan. Sportlovet börjar vara slut, Elias sportlovsresa blev till mommo å moffas för övernattning, tur att man ännu inte har så stora krav, utan är nöjd även fast det inte är så långt. Här hemma var det så otroligt lugnt när han var borta, fast vi hade så dryft efter honom. Prackade på med en ikea beställning i dagarna två, som inte alls ville som jag ville, höll på att slänga ut datorn ett antal gånger, för att till slut ringa asiakaspalvelu å vara sur å tvär för att inget fungerade. Så att ett sånt stort företag som ikea har en sån dålig hemsida att det inte står vad som går att beställa via nätet eller ej är lite konstigt. Men jag rabblade upp beställningslistan för damen å hon sa vad som gick, å vipps så kom jag vidare i beställningen. Så nu väntar vi på nya soffor både där nere å uppe, den gamla har inte många år på nacken, men den var garanterat den dåligaste soffa vi haft. Kanske därför affären inte gick i stan heller... Har en massa att göra inkommande vecka, sen börjar Jonas i jobb på onsdag, vilket nu just känns oerhört skönt, för killen här i huset håller på göra mej tokig ibland när det bara är pappa som duger till nästan allt, vilket blir tungt för både far å mor. Så mera mamma tid med killen, så ska nog "bara-pappa- duger gå över". Vi har varit ute i vagnen med tjejerna, utom de värsta blåsdagarna. Ska bli så skönt när det blir varmare där ute, å snön smälter bort. Lite mera "vi finns oxå" ljud har de börjat visa, ibland glömmer man nästan bort man har två till här hemma, när de inte för något oväsen av sej. Storabror gillar inte riktigt när jag å Jonas har varsin i famnen, som vi oftast har på kvällen när vi sitter i soffan, då blir det oftast värsta showen för storebror å han ska visa allt han kan, å de högsta tonerna, å den mest fartfyllda leken... Så dessa tjejer är nog vana med ljud iallafall. Idag får han fara å leka av sej på kusinens kalas, tjejerna stannar hemma ännu. Kollade kalendern idag å påsken är ju snart här, borde få inprickat dopet helgen före.